Skoči do pretekle sekcije Pojdi na naslednjo sekcijo
komentiraj « Frizure

Deset nasvetov Fashion.si za čudovit rezultat pri likanju las

Ali svoje lase likate pravilno? Preberite si nasvete za rezultate kot iz salona!

Rade ravnate svoje lase, toda ne dosežete takega učinka kot v frizerskem salonu? Kljub uporabi kakovostnega likalnika lasje niso videti kot sijoč slap za milijon dolarjev? Potem morda nekaj počnete narobe.

Poglejmo si deset nasvetov za popolne, ravne in sijoče lase, ki jih z vami delijo najboljši frizerji na svetu.

1. Lasje naj bodo v izvrstni kondiciji

So zdravi? Mehki in voljni zaradi uporabe balzama? Ste prepričani, da niso izsušeni? Še preden prižgete tisti likalnik za lase, se torej najprej povprašajte o splošnem zdravju vaših las. Ni namreč dovolj, da si naneste na lase zaščito proti vročemu likalniku, potrebno bo precej več kot to. Najprej torej spravite svoje lase v red, potem pa se podajte na pot eksperimentov s pričeskami. Uporabite na primer izjemno bogato hranilno masko za izsušene lase, kot je izdelek Rene Furterer Carthame.

2. Likajte samo čiste lase

Najbolje potem, ko so bili lasje oprani s šamponom in ustrezno negovani z balzamom ali bogato vlažilno/hranilno masko. Predstavljajte si, kako bi zgledalo, če bi likali umazane lase ali lase, od pranja katerih je minilo že nekaj dni in so bili vmes tretirani še s kupom drugih sredstev za oblikovanje las: enako, kot če bi z likalnikom "vžgali" vso umazanijo in kemijo direktno v vaš las. Ne zveni mikavno, kajne. Če se temu res ne morete izogniti, si lahko lase izjemoma na hitro polikate pri nižji temperaturi. Sicer pa upoštevajte še to pravilo, da likanje las ni primerno za vsak dan.

3. Uporabite balzam ali serum za ravnanje las

Po šamponu in balzamu, ki ste ju dobro sprali z las, na lase enakomerno porazdelite majhno količino sredstva za ravnanje las. Izberite formulo, ki je odporna na vlago. Vrhunski frizerji priporočajo izdelke Matrix Biolage Smoothing Serum, John Frieda Frizz-Ease Hair Serum in BioSilk Smoothing Balm.

4. Uporabite sredstvo za zaščito pred toploto/vročino/vročim sušenjem las/likalnikom za lase

Dobite ga v vsaki drogeriji. Porazdelite ga enakomerno na lase in nato uporabite likalnik za lase. Pri tem imejte v mislih, da še tako kakovostno sredstvo ne bo zaščitilo las, če jih boste "žgali" na najvišji temperaturi.


5. Ne oljite las pred likanjem

Posebno negovalno olje za lesk las lahko uporabite po končanem likanju, v nobenem primeru pa ne pred njim.

6. Likajte samo posušene lase

To počnejo tudi frizerji v salonu, kajne? Najprej vam operejo lase, nato jih posušijo ter oblikujejo s sušilcem za lase, šele nato pa polikajo. Zadeva je preprosto taka, da likanje suhih las prinese najboljše rezultate, po katerih tako hrepenite. Lasje morajo biti posušeni vsaj 80-odstotno, če ne, jih boste z likalnikom "scefrali".

7. Počasi in previdno

Sploh, če likalnika ne držite pogosto v rokah. Jasno, da se vam mudi na zabavo ali zmenek, toda na časovni razpored naslednjič mislite pravočasno! Nikoli se ne likajte v naglici! Ravnanje las z vročim likalnikom zahteva metodičnost, disciplino, preudarnost in - počasne, nadzorovane gibe.

Začnite čimbolj pri korenu las in z likalnikom potegnite proti konicam z enim samim, enakomernim gibom. In še to - manj vroč likalnik, ko boste uporabile, boljši bo rezultat!

8. Prilagodite temperaturo

Čeprav se likalnik zlahka segreje na več kot 200 stopinj Celzija, vaši lasje ne potrebujejo take temperature, da bi se zgladili. Poleg tega niso vsi predeli lasišča enaki - ponekod imate lase bolj naravno skodrane, ponekod manj. Ponavadi lasje ob strani glave zahtevajo najmanjšo temperaturo likanja.

9. Likajte po sekcijah

Med plošči likalnika zajemite ožje sekcije las, ne likajte preširokih pramenov, če ne, se bo rezultat sfižil. Širina/debelina pramena naj ne bo večja od 1,20 centimetra.

10. Ponoči lase omotajte v svileno čepico

Ja, zveni kot nasvet naših starih mam, ki so dejansko hodile s takšnimi spat. Ampak veste kaj? Imele so čudovite in krepke lase še pozno v starost! Nekaj torej bo na tem. Potem, ko ste lase zlikale in preden greste v posteljo, jih omotajte v svileno ali satenasto rutico/čepico. Zbudile se boste z enako čudovitim rezultatom, s katerim ste legle k počitku. Zjutraj boste lase samo še počesale in videti bodo prekrasno!

 

Dragica Sušnik

Foto: splet

tagi: , ,
Objavljeno 03.09.2011. ob 17:20
Objavi na  
Pošlji prijatelju »
RSS komentarji Dodaj komentar

Prosimo, Registrirajte se i prijavite se za komentiranje.