Skoči do pretekle sekcije Pojdi na naslednjo sekcijo
komentiraj « Frizure

FASHION.SI RAZKRIVAMO: Naravne barve za lase

Barvajte se z barvami, ki negujejo vaše lase in obenem varujejo vaše zdravje

Poletje ponavadi ni najprimernejši čas za spremembo barve frizure, a kaj, ko včasih tako radi eksperimentiramo in spreminjamo zunanjo podobo! Temu se tudi v času počitnic ne moremo upreti.

Zato le nekaj nasvetov, preden postanete sam svoj frizer: las si ne barvajte tik pred odhodom na morje oziroma neposredno pred izpostavljanjem soncu.

Počakajte na vrnitev z dopusta ali se pobarvajte vsaj nekaj tednov pred odhodom. Skrbno preberite navodila, ki v škatli niso zaradi lepšega, in jih natančno upoštevajte! Če niste spretni pri barvanju las ali to počnete prvič, naj vam pri opravilu pomaga prijateljica, partner, mama ali soseda. Z barvo las lahko poudarimo našo osebnost in pričeski vdihnemo življenje. Toda kemikalije lahko pustijo posledice na laseh in lasišču. Zato izberimo barvo za lase, ki vsebuje naravne sestavine, saj jih las bolje sprejme, manj je alergij, končni rezultat so negovani, barviti in sijoči lasje. Vsaka barva namreč do določene mere poškoduje lasno strukturo, zato je bolje, da si pri barvanju naredimo čim manj škode.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj barv, ki vsebujejo zelo veliko naravnih sestavin, nekatere pa so narejene celo izključno iz njih. Take barve so ponavadi nekoliko manj obstojne od tistih z veliko kemije, so pa veliko boljše za naše zdravje. In to je navsezadnje najbolj pomembno.

Naturtint je naredil velik korak naprej v uporabi sredstev za barvanje las. Z dodatno uporabo produkta, ki je dodan vsaki barvi, Nutrideep Multiplier, so barve bolj obstojne, prekrivajo intenzivneje, lase dodatno ščitijo in negujejo. Nutrideep Multiplier, ki ga nanesete kot balzam na lase po barvanju, na laseh ustvari zaščitni ovoj in ščiti pred UV žarki, Naturtint barva pa ostane obstojna na laseh tudi do 5 tednov, ne da bi izgubila na intenzivnosti in vitalnosti. Po tem, ko so lasje zaščiteni, prične Multiplier lasna vlakna obnavljati od znotraj navzven in jim pri tem podari trikrat večjo moč in volumen. Učinkovine negovalnega balzama podarijo lasem vlago, zato so lasje od prvega do zadnjega dne pred ponovnim barvanjem svetleči, vitalni in zdravi. Naturtint je bogata paleta barv in prelivov za lase brez amonika, resorcinov in parabenov.

100-odstotno naravna barva je barva Vegetal bio colour iz ZDA, ki sledi ajurvedskim načelom. Brez škodljive kemije in povsem neškodljiva za občutljiva lasišča. Vegetal bio colour vsebuje medicinska zelišča, kot jih poznamo iz ajurvede. Lase zaščiti tudi pred UV žarki, deluje celo proti prhljaju. Samo preko spleta.

Clairol Natural Instincts Non-Permanent Haircolor je barvni preliv, ki sicer ni obstojna barva, vendar podari lasem lesk in naraven videz.

 

Erba Color je barva za lase brez amoniaka v gelu, narejena z zeliščarsko filozofijo. Lase je treba varovati in negovati, dokler so še zdravi, brez znakov redčenja in poškodb. Prepogosto barvanje ali beljenje las z barvami, ki vsebujejo amoniak, lase slabi in jih poškoduje. Kemične barve agresivno odstranijo naravne pigmente iz notranjosti lasu in jih nadomestijo z sintetičnimi pigmenti. Barve vsebujejo rastlinske izvlečke rjavih alg, slezenovca, zelenih orehovih lupin, kamilice, hene in aloje. Popolnoma krijejo sive lase in so primerne tudi za občutljiva lasišča in nosečnice. V 37 odtenkih.

Idealno rešitev lahko najdete tudi v novi liniji barv za lase Subrina PURE, če želite obstojno barvo, ki optimalno prekriva sive lase, hkrati pa ne vsebuje agresivnega amoniaka. Edinstvena kombinacija naravno-negovalnih sestavin zagotavlja sijoč in naraven videz las, obstojnost barve ter optimalno prekrivanje sivih las. Zaradi nežnega delovanja barvna krema ne draži lasišča in ne pušča neprijetnega vonja. Bogata kremna formula z negovalnim olivnim oljem ter izvlečkom bambusa in zelenega čaja neguje lase že med samim barvanjem. Izvleček bambusa ščiti lase in lasišče pred izsušitvijo, zeleni čaj krepi obrambo kože in las pred škodljivimi zunanjimi vplivi, olivno olje pa lase mehča ter jim zagotavlja voljnost in svilen lesk.

 

Zaščitite svoje lase, če jih barvate in uporabite barve Martis Respect, ki v skladu s svojim imenom spoštujejo strukturo las in ne povzročajo nevarnih alergij. So prijazne do okolja, ne pečejo, ne smrdijo, ne srbijo. Po uporabi barve Respect so naši lasje videti zdravi in sijoči. Tridimenzionalna barva Respect s povečano zaščitno funkcijo hrani in ščiti lase, daje visok sijaj, intenziven naraven videz. Je dolgo obstojna barva, ki povsem prekrije sive lase.

 

Dragica Sušnik

Foto: michellenicole.net, hairstyleswebsite.com, hairstyle-blog.com, trgovinaklasje.si

tagi: , , , , , ,
Objavljeno 30.07.2011. ob 10:19
Objavi na  
Pošlji prijatelju »
RSS komentarji Dodaj komentar

Prosimo, Registrirajte se i prijavite se za komentiranje.