5 trikov za instantno bolj sijoče lase

17. 8. 2021 // Lepota / Frizure

Če se sprašujete, kako bi lahko na preprost način svojim lasem podarile malce več leska, imate srečo. V tokratni objavi se namreč posvečamo lesketajočim lasem. V nadaljevanju boste našle 5 enostavnih in poceni rešitev, s katerimi boste svojim lasem v trenutku podarile zdrav sijaj. Adijo, suhi in štrenasti lasje!

Hladna voda

Eden najbolj preprostih rešitev za zdrave in sijoče lase je umivanje s hladno vodo. To ne pomeni, da se morate tuširati s hladno vodo. Po komncu tuširanja stopite iz prhe in lase sperite s hladno vodo. To bo lase zaprlo in preprečilo izsuševanje, lasje pa bodo na videz tudi bolj gladki in sijoči.

Beli kis

Če lase sperete z belim kisom, bo učinek še boljši. Kis razredčite z vodo in po šamponiranju lase prelijte še s kislo mešanico. Kis pomaga pri ohranjanju primernega pH-ja las in zgladi povrhnico las, ki odbija svetlobo. Lahko uporabite tudi jabolčni kis.

Maska za lase

Lahko jo pripravite same, ali pa kupite v trgovini. Ni važno, lasem bo dobro dela vsaka obloga z dobrimi sestavinami. Pozimi jo na lase nanesite vsaj enkrat tedensko!

Serumi

Serumi in olja za lasišče in lase delajo čudeže. Najboljša so tista, ki vsebujejo maroško olje. Po negi bodo lasje mehkejši in sijoči.

Ravnalci las

Če si želite zdravih in sijočih las, prenehajte z uporabo ravnalcev in kodralnikov las, ki lase izsušijo. Če si življenja brez njih ne predstavljate, pred urejanjem lase zaščitite s primernimi produkti.

V. J.

Foto: Allwomenstalk

1.jpg