Recept: Medenjaki, ki se topijo v ustih

18. 12. 2017 // Lifestyle / Kulinarika

Polepšajte si ponedeljek in specite najboljše medenjake svojega življenja! Veseli jih bodo tako vaši najdražji kot tudi prijatelji in sodelavci v ponedeljek v službi!

Za pripravo slastnih medenih piškotov, ki se topijo v ustih, potrebujemo:

500 g ostre moke

150 g medu

150 g sladkorja v prahu

250 g masla

2 jajci

1 žličko sode bikarbone

1/2 zavitka začimbne mešanice za medeno testo.

Priprava:

Med zelo počasi segrejemo. Moko presejemo v skledo in ji primešamo začimbno mešanico. Segretemu medu dodamo sodo bikarbono. Pazljivo premešamo. Zmehčano maslo penasto umešamo. Med mešanjem mu počasi primešamo med, sladkor, jajci in začinjeno moko. Testo pokrijemo s prozorno folijo in za eno uro položimo v hladilnik.

Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 170 °C. Iz testa oblikujemo poljubne vzorčke in jih položimo v pekač. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj medenjaki med pečenjem nekoliko narastejo. Obložen pekač za 10 minut položimo v segreto pečico. Pečene medenjake ohladimo in jih po okusu oblijemo z glazuro. Ideje za obliko in poslikavo medenjakov poiščite v naši galeriji, kjer smo zbrali 10 najlepših medenjakov s Pinteresta.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg2.jpg