Recept za najboljši polnozrnati jabolčni kolač

30. 12. 2018 // Lifestyle / Kulinarika

Naj pozimi iz vaše kuhinje zadiši po slastnem polnozrnatem jabolčnem kolaču, ki bo v trenutku izginil s krožnikov.

Sestavine:

300 g polnozrnate moke,

180 g trsnega sladkorja,

140 g kokosovega masla,

lupina ene limone,

2 rdeči jabolki,

vrečka kvasa,

sladkor za posip,

cimet.

Priprava

V skledi zmešajte moko in kvas. Naribajte limonino lupino in jo dobro zmešajte skupaj z maso. V mešalnik vlijte mlačno vodo, prilijte olje in mešajte pol minute. Tekočino zlijete v posodo z maso ter z leseno kuhalnico vse skupaj dobro premešajte. Jabolka narežite na drobne koščke in jih dodajte v maso. Maso dobro premešajte in vmes dodajte še cimet. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vlijte maso. Pecite 40 minut na 180 °C. Z zobotrebcem preverite, če je testo že suho, sicer pustite kolač v pečici še 5 minut. Kolač posujte s svojimi najljubšimi dodatki (kokosova moka, orehi, sladkor v prahu, karamela, arašidovo maslo, smetana, ...) ter ga še toplega postrezite skupaj z dišečim čajem.

V. J.

Foto: Seasons and Suppers

1-1.jpg