Slovensko arašidovo maslo Rok’s

26. 5. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

V iskanju zdravega in naravnega smo končno našli 100% naravno arašidovo maslo brez dodatkov, ki je tudi prvo slovensko arašidovo maslo. Rok’s 100% natural peanut butter se te dni bori za svetlo prihodnost na Kickstarterju, mi pa že komaj čakamo na svoj kozarček maslene poslastice.

Priljubljenost arašidovega masla tudi v Sloveniji raste iz dneva v dan. Vrhunski in rekreativni športniki ga obožujejo zaradi visoke vsebnosti nenasičenih maščob, beljakovin in vlaknin. Prav tako številni gurmani cenijo njegov poln okus in prefinjeno aromo, sploh, če ta temelji na naravnih sestavinah.

"Med iskanjem 100% naravnega arašidovega masla brez dodatkov sem naletel na težavo", pojasnjuje Rok. Ugotovil je namreč, da v sklopu obstoječe trgovinske in spletne ponudbe arašidovega masla, potrošnik težko najde maslo, ki bi bilo popolnoma naravno, brez dodanih soli, olj, sladkorjev in konzervansov. "Tekom leta sem preizkusil veliko receptov, uporabil različne arašide in tehnike priprave arašidovega masla. Po večmesečnem raziskovanju sem razvil pravi recept za najbolj okusno 100% naravno arašidovo maslo," dodaja Rok.

Iz začetnega raziskovanja, ki ga je sprva delil le z družino in prijatelji, se je tako razvila Rokova zgodba o arašidovem maslu. Danes Rok dobiva najboljše arašide iz Južne Amerike, jih prepraži v krušni peči in ročno zmelje po posebnem postopku. Ker pa se je krog ljubiteljev arašidovega masla izjemno razširil že v prvih nekaj mesecih, je postala Rokova proizvodnja premajhna.

Povpraševanje po Rokovem arašidovem maslu je preraslo zmogljivosti domače proizvodnje, zato se je Rok odločil, da z mladimi inženirji razvije večji mlinček, ki mu bo omogočil razširiti zmogljivosti in zadovoljiti zahteve trga. Financiranje mlinčka načrtuje izpeljati s pomočjo platforme za množično financiranje - Kickstarter, kjer bo od danes dalje zbiral sredstva. Cilj je zbrati 5352$, ki bodo v celoti pokrili stroške potrebne investicije.

Podporniki projekta Rok's 100% natural peanut butter si lahko ekskluzivno zagotovijo prve kozarce Rokovega arašidovega masla in ročno izdelan nož za nanašanje le tega. Dodatno jim je Rok pripravil tudi posebno knjižico receptov, ki vključuje lastne kreativne recepte za glavne jedi, burgerje, smutije in sladice.

PR

prvo_slovensko_aras_idovo_maslo_je_prepoznano_po_tekoc_i_strukturi_in_polnem_okusu.jpegprvo_slovensko_aras_idovo_maslo.jpeg