Top spomladanski recept: Špargljeva juha s špinačo

14. 4. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Šparglji vsekakor sodijo med našo najljubšo hrano. Končno je tukaj pomlad, ko lahko končno ustvarjamo tudi s svežimi. Pa poglejmo, kaj bomo iz špargljev pripravili danes ...

Šparglji že od nekdaj veljajo za zdravo živilo. Mlade poganjke, bogate z vitamini in minerali, cenimo, ker znižujejo holesterol in krvni tlak, krepijo stene žil, ščitijo jetra, pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami ter blažijo menstrualne krče. Pravo super živilo lahko pripravimo na več načinov, nam pa se spomladi najbolj prileže okusna in zdrava špargljeva juha.

Za slastno špargljevo juho potrebujemo:

25g masla

nekaj žlic olivnega olja

350g špargljev

1 čebula, nasekljana

2 stroka česna, nasekljana

vrečka sveže špinače

700ml zelenjavne osnove za juho

kruh za prilogo

Priprava:

V veliki ponvi stopimo maslo in na njem podušimo vršičke špargljev, dokler se ne omehčajo. Zmehčane stresemo na krožnik in v ponev stresemo čebulo, kolutke špargljev in česen. Premešamo in dušimo od 5 do 10 minut. Nato dodamo špinačo, jušno osnovo in kuhamo do vretja. Odstavimo in zmes zmešamo s paličnim mešalnikom. Prelijemo v globoke krožnike in potresemo z vršički. Postrežemo z rustikalnim kruhom in po želji pokapamo z olivnim oljem.

V. J.

Foto: Naturally Ella

2.jpg