Dosjeji X ponovno na malih zaslonih

18. 1. 2016 // Lifestyle / Kultura

Televizijska serija Dosjeji X, ki do danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije, nas bo po 13 letih ponovno popeljala v svet misterioznega reševanja zapletenih zločinov.

Premierno bo serija Dosjeji X predstavljena na FOX TV 26. januarja ob 22. uri, ko bosta na sporedu kar dva dela serije. Napeta miniserija, ki jo bomo to sezono spremljali v šestih delih, je ustvarjena pod taktirko avtorja in izvršnega producenta Chrisa Carterja. Da se serija res vrača v vsej svoji veličini pa dokazuje tudi igralska zasedba - igralca David Duchovny in Gillian Anderson, ponovno v vlogah slavnih agentov FBI, Foxa Mulderja in Dane Scully.

Premiera izvirne serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva in Mulder, ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve pa lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

PR

unnamed.jpg