Expo v Milanu

17. 4. 2015 // Lifestyle / Kultura

Na Ljubljanskem tednu mode se je poleg najboljših slovenskih kreatorjev predstavljala tudi nacionalna znamka I feel Slovenia. Urad vlade za komuniciranje, ki je skrbnik znamke I feel Slovenia, je namreč v sodelovanju z organizatorji predstavil uniforme, ki jih bo nosilo osebje slovenskega paviljona na svetovni razstavi Expo Milano 2015 (1. maj – 31. oktober 2015).

Ljubljanski teden mode in predstavitev Slovenije na svetovni razstavi v Milanu pa sta povezana še z eno zgodbo: najboljšemu študentu, ki se je predstavil na študentski modni reviji Ljubljanskega tedna mode, bodo na Uradu za komuniciranje za nagrado omogočili predstavitev njegove kolekcije na slovenskem paviljonu na Expo v Milanu, ki je svetovna prestolnica mode.

Na reviji kolekcij študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti NTF so se predstavili študenti 4. in 5. letnika (magisterij). V sedemčlanski žiriji je sodelovala tudi Nataša Bušljeta, vodja oddelka za promocijo in komunikacijske projekte, Urad vlade RS za komuniciranje, poleg nje pa tudi prof. Alina Breuil, MA Fashion, MA Fashion Futures z London College of Fashion, University of Arts London; Anđela Lukanović, modna oblikovalka; Petra Windschnurer, modna urednica Elle Slovenija; Eva Domijan, MA Fashion Journalism, London College of Fashion; Igor Arih, kreativni direktor in lastnik podjetja Arih, d.o.o., in Tjaša Kokalj, voditeljica oddaje TOP 4. Komisija je podelila naslednje enakovredne nagrade:

Predstavitev oblikovalca in kolekcije na Expo v Milanu (v sodelovanju z I Feel Slovenia): Maja Leskovšek

Sodelovanje s telekomunikacijskim podjetjem T-2, možnost oblikovanja nove podobe TOP4 deklet: Neja Kaligaro;

Sodelovanje na naslednjem Ljubljanskem tednu mode s samostojno revijo: Janja Videc;

Predstavitev v reviji Elle Slovenija: Sara Valenci.

uniforma_ifs.jpgexpo_2015_milan_logo-1580x902.jpgprenos.jpg