Odprte prijave za MENT Ljubljana 2016

9. 7. 2015 // Lifestyle / Kultura

MENT, ki nastaja v produkciji Kina Šiška sestavljata konferenca, ki se osredotoča na glasbeno industrijo in umetnost vpleteno vanjo ter glasbeni festival. Tridnevni dogodek se bo naslednje leto odvil med 3. in 5. februarjem in sicer na različnih lokacijah po Ljubljani. Na festivalu se predstavlja predvsem sveža evropska aktualna glasba, medtem, ko je konferenčni poudarek na regionalni in vzhodnoevropski sceni.

Prvo edicijo je obiskalo 2500 ljudi, med katerimi je bilo kar 300 glasbenih profesionalcev iz vse Evrope. V različnih klubih so nastopili glasbeniki iz 27 držav, tuji delegati pa so izpostavili predvsem kvaliteto in profesionalnost dogodka ter dober glasbeni izbor. Po sedaj znanih podatkih je več kot tretjina nastopajočih na festivalu dobila ponudbe za nadaljnje klubske in predvsem festivalske nastope, z rekordom 7 potrjenih nastopov za enega nastopajočega. Prav tako je za naše in tuje izvajalce pokazalo interes nekaj založb in koncertnih agencij.

MENT Ljubljana za nastop na svoji drugi ediciji vabi bende, kantavtorje in live acte s koncertnimi izkušnjami, javno dostopnimi avdio in video materiali in išče izvajalce s potencialom za nadalnji razvoj kariere – predvsem v tujini.

Prijave so možne do 14. septembra 2015 prek spletne platforme Gigmit.

PR

unnamed.jpg