ASUS Zenfone 3 Max: osvojil nas je stajliš mobilnik z zmogljivo baterijo

28. 3. 2017 // Lifestyle / Tehnologija

Pred kratkim smo v naše uredništvo na test prejeli prenosni mobilnik ASUS – Zenfone 3 Max, ki nas je navdušil s funkcionalnostjo - še posebej z zmogljivo baterijo, ki kar traja in traja - ter estetsko oblikovanim aluminijastim ohišjem, ki je tako stajliš, da lahko služi že kot pravi modni dodatek. Pri ASUS-u obljubljajo, da ima Zenfone 3 Max tako zmogljivo baterijo, da z njem brez težav oddidemo na daljši izlet. Zvesto nam bo stal ob strani in služil kot navigacijski pomočnik, bil buden ob fotografiranju okolice, priboljškov in selfijev, ter nam na poti domov zavrtel še kakšno najljubšo pesem, ob kateri bomo lahko na ves glas prepevali. Ne verjamete? Telefonček smo tudi sami preizkusili in priznamo, da nas je pošteno navdušil. Če smo se v zadnjem času navadili, da s seboj v mesto in na izlete kot obvezno opremo nosimo zunanjo baterijo, bi jo lahko tokrat pustili kar doma. Če torej razmišljate o novem pametnem mobilniku, ki vam bo dobro služil tako med napornim delavnikom kot v prostem času, je ASUS – Zenfone 3 Max vsekakor prava izbira za vas! Še posebej, če "gadgete" tako kot mi izbirate tudi glede na zunanji izgled. Priznamo, včasih nas pritegne že zgolj stilsko dovršena zunanjost napravice, tokrat pa nas je razveselilo še dejstvo, da je lepotec kakovostno izdelan in opremljen z baterijo, ki povprečnemu uporabniku "drži" tudi do dva ali tri, varčnežem celo več dni. V pripravljenosti namreč telefon zdrži do kar 30 dni, omogoča do 20 ur pogovorov in do 87 ur predvajanja glasbe.

Še nekaj tehnoloških lastnosti: Zenfone 3 Max se ponaša s štirijedrnim procesorjem in 2 ali 3 GB delovnega pomnilnika (ter 16 oziroma 32 GB pomnilnika za hrambo podatkov). Zunanje mere določa 5,2-palčni zaobljen 2,5D IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki je vgrajen v kovinsko ohišje. Vsega 2,25 mm debel rob zaslona poskrbi za ugodno, kar 75 % razmerje med velikostjo zaslona in ohišja. Nežno zaobljen hrbtni pokrov pa je dodatna zaslužen, da telefon naravno paše v roko. Na hrbtni strani telefona je vgrajen še bralnik prstnih odtisov, ki ZenFone 3 Max odklene v delčku sekunde. Za zajemanje digitalnih spominov poleg prednje kamere z ločljivostjo senzorja 5 Mpik poskrbi še hrbtna kamera PixelMaster, katere senzor zajame 13 milijonov slikovnih pik. Najboljšo novico smo prihranili za konec – ZenFone 3 Max kljub nadpovprečni kondiciji ne nosi nalepke z nadpovprečno ceno. V prosti prodaji pri domačih trgovcih z mobilnimi telefoni in v spletnih trgovinah boste zanj odšteli le malenkost več kot 200 evrov.

Več o Maxu in drugih pametnih telefonih ASUS ZenFone preverite na tej povezavi, v nadaljevanju pa preverite, kako stajliš mobilnik izgleda med uporabo.

V. J.

Foto: Valentina Jarc, Irena Lušičić

fullsizerender.jpgscreen_shot_2017-03-27_at_21_12_17.jpg