Edinih 5 trendov z NYFW, za katere morate vedeti

19. 2. 2017 // Moda / Modne piste

Newyorški teden mode je postregel s številnimi modnimi novostmi za sezono jesen/zima 2017, med katerimi je še posebej izstopalo teh pet trendov:

1. Stilska politika: Tommy Hilfiger, Public School, Creatures of Comfort in Prabal Gurung so preko svojih kreacij izrazili strinjanje oziroma nestrinjanje z izzidom zadnjih volitev. Na modni pisti smo videli veliko patriotskih zastav in feminističnih izjav.

2. Motoristični trend: Alexander Wang, Calvin Klein, Proenza Schouler in Monse so potrdili, da motoristične jakne in usnjene hlače ostajajo tukaj vsaj še eno zimsko sezono.

3. Mreža povsod: L-R: Jason Wu in 3.1 Phillip Lim so obsedeni z mrežo. Naslednjo zimsko sezono bomo še vedno nosile mrežaste hlačne nogavice, mreža pa se bo pojavila tudi na drugih modnih kosih.

4. Poslovni volneni kostimi: Zimmermann, Victoria Beckham, Jason Wu in Rosie Assoulin so postregli z odlično poslovno modo z modernim pridihom.

5. Obleka, ki se zaveže okrog pasu kot ovoj: L-R: DVF in Beaufille so predstavili moderne obleke, ki jih ženske zaradi njihove funkcionalnosti obožujejeo že od 70. let dalje. Takšna obleka poudari žensko silhueto in je enostavno izjemno nosljiva.

V. J.

Foto: Whowhatwear

screen_shot_2017-02-16_at_14_18_57.jpg1.jpgStilska politika: Tommy Hilfiger, Public School, Creatures of Comfort, Prabal Gurung.