Fashion Week Pariz jesen-zima 2015/2016

13. 3. 2015 // Moda / Modne piste

Louis Vuitton

Nicolas Ghesquière je v zaodrju tik pred modno revijo jesen/zima 2015 dejal, da Louis Vuitton dekle ni postavljeno na modni pedestal, ampak trdno stoji na tleh. Louis Vuitton kolekcija za jesen in zimo 2015 je posvečena ženski, ki je rada nenehno v gibanju in fantastično kombinira ležerna oblačila, bogato krzno in surovo usnje. Všeč so nam krznene torbice in udobni škornji z zašiljeno konico, ki se vsekakor ne dvigajo visoko v nebo.

Chanel

Dobrodošli v Brasserie Gabrielle, francoski lokal, kjer se ob kozarcih šampanjca in dišečih rogljičkih zbirajo najbolj chic Francozinje. Zdi se, da Chanel na tednih mode bolj kot s kolekcijami preseneti z umetelno pripravljenimi kulisami, ki so vedno prava paša za oči. Tokrat so modno pisto, po kateri so se sprehodile manekenke - oblečene v prepoznavne tvidaste komplete, prešito in kot papir tanko usnje ter čudovite trapezaste plašče - preobrazili v francosko kavarno in ponovno navdušili vse prisotne.

Givenchy

Riccardo Tisci je na tednu mode predstavil za mnoge kontroverzno kolekcijo, ki so jo navdihnila nevarna “chola dekleta”. Ta je prenesel v temačno viktorijansko dobo, bogato okrasil njihov že tako opazen nakit in piercinge ter še bolj opazno stiliral njihove značilne pričeske. Manekenke, ki so na modni pisti izžarevale nevaren seksapil, so nas očarale s čudovitimi toaletami v barvah draguljev in dramatičnim krznom, ki je kot material odlično dopolnjeval mehak žamet in zapeljivo čipko.

Stella McCartney

Stella McCartney napoveduje klasično, a izredno seksi modno sezono jesen/zima 2015. Na tednu mode je predstavila sofisticirano kolekcijo, pri kateri se je poigrala s spolnimi družbenimi vlogami, manipulirala s klasiko in poiskala novo ženstvenost. Prihodnjo jesen bodo rokavi predolgi, plašči preveliki, pasovi previsoki in dekolteji pregloboki.

Saint Laurent

Saint Laurent je enostavno kul. V Parizu je modna hiša predstavila kolekcijo, ki predstavlja sanje vseh rokerskih upornic tam zunaj. Moški blazerji, motoristične jakne, razvlečeni puloverji, napihnjene obleke, mrežaste žabe in usnjena mini krila tvorijo kolekcijo, ki sestoji iz “basic” kosov, ki jih je med seboj izredno lahko kombinirati, ter opaznejših elementov, ki naravnost bodejo v oči. Si upate?

M.V.

Foto: WWD

1.jpgchanel.jpgChanel