Večne italijanske modne ikone

14. 3. 2015 // Moda / Modni insajder

Italijankam in Italijanom je moda položena že v zibelko, saj ni le stereotip, da ljudje vseh starosti veliko časa in denarja namenijo ravno svojemu stilu. Ulice italijanskih mest narekujejo trende – včasih še celo bolj kot dogajanje na modnih pistah. Italija živi in diha za užitek in estetiko, Italija ob posedanju ob odličnem kapučinu na najboljši možen način predstavlja dolce far niente (sladko brezdelje). Oglejmo si, kdo vse predstavlja večni vir modnega navdiha.

Anna Dello Russo, rojena v Bariju, živi v kozmopolitskem Milanu, dela pa kot odgovorna urednica japonskega Vogua. Dvainpetdesetletna poslovna ženska je vedno in vsepovsod urejena.

Chiara Ferragni je ena najuspešnejših modnih blogark. Pri svoji starosti si je prislužila že vrtoglave vsote denarja.

Giovanna Battaglia je vsestranska. Dela kot stilistka in modna urednica, s svojimi stajlingi pa je navdih vedno in povsod.

Margarita Missoni je dedinja modnega imperija po svojih starih starših. Dela kot model in obetavna igralka.

Miuccia Prada je tako prepoznavna, da je visoko uvrstila tudi na Forbesovi lestvici najvplivnejših žensk. Poleg delovanja v svetu mode pa je odprla tudi umetniško galerijo.

Donatelle Versace seveda ni potrebno posebej predstavljati, saj več kot uspešno nadaljuje vodenje bratovega modnega imperija.

Monica Bellucci je prava fatalka, ki jo je tudi s posnemanjem njenega stila le stežka doseči.

Sophia Loren tudi pri svojih 80 letih še vedno vir navdiha mnogim ženskam.

P.C.

Foto: Harpersbazaar

kiikikikikkkk.jpgAnna Dello Russojijijijijijiji.jpgChiara Ferragni