Skoči do pretekle sekcije Pojdi na naslednjo sekcijo
komentiraj « Supermodeli

MODNA UPORNICA ERIN WASSON

Iskani supermodel ali uspešna modna oblikovalka? Oboje!

Fotografija novic

Uporniška dolgonoga lepotica je nase opozorila pri rosnih šestnajstih letih, ko je osvojila naslov zmagovalke lokalnega modnega tekmovanja. Že leto kasneje je Američanka iz Teksasa slavila prve uspešne modne revije za Balenciago in Givenchy ter februarja 2009 odprla milansko modno revijo za modni imperij Gucci.

Njen edgy rock'n'roll videz, izklesane ličnice in svojstven stil so kmalu očarali tudi modne urednike, kar je Erin prineslo naslovnice in editoriale prestižnih revij Vogue, Numero in Harper's Baazar. Fotografski genij Mario Testino je lepotico zahteval za D&G kampanjo, prav tako pa so jo za svoj obraz izbrali Giorgio Armani, Elie Saab, Maybelline, H&M, Roberto Cavalli in Tiffany's & Co. Leta 2010 jo je za Pirellijev koledar fotografiral sam Karl Lagerfeld.

Oblikovalec Alexander Wang je tetovirano lepotico v enem izmed Vogue člankov opisal z besedami »She's so my style«, njena ljubezen do modnega oblikovanja pa je bila javnosti predstavljena leta 2008, ko je lansirala svojo linijo nakita Low Luv. Manekenka svoje oblikovalske ambicije nadaljuje v sodelovanju z znamko RVCA, Alexander Wang pa jo pogosto povabi k stiliranju njegovih modnih revij.

 

Nina Kodela

Foto: nymag.com

tagi:
Objavljeno 03.09.2011. ob 11:00
Objavi na  
Pošlji prijatelju »
RSS komentarji Dodaj komentar

Prosimo, Registrirajte se i prijavite se za komentiranje.