Regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award 2018 je osvojila ...

4. 12. 2018 // Scena / Dogodki

Po lanskoletnem slavju slovenske nominiranke Urške Šefman Sojer v Zagrebu, se regijska nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award iz Ljubljane seli v Zagreb. Mednarodno žirijo, ki ji je predsedoval Thomas Bouleuc, je najbolj prepričala Aleksandra Dojčinović z lastno blagovno znamko Lei Lou. Prestižna nagrada bo Dojčinovićevi prinesla nove možnosti za razvoj znamke na Hrvaškem in širše. Aleksandra Dojčinović se s prejeto nagrado pridružuje izjemni družbi podjetniško navdahnjenih dam, ki s svojo vizijo, ustvarjalno žilico ter vodstvenimi sposobnostmi ustvarjajo novo dodano vrednost. Na regijskem srečanju so sodelovale še predstavnice Slovenije, Srbije in Črne Gore.

Na Ljubljanskem gradu je bilo ob razstavi življenja in dela Madame Clicquot čutiti francoski šik, ki sta ga odlično dopolnjevala izbrana družba poslovnih žensk in dragih prijateljev znamke Veuve Clicquot. Ti so s svojo prisotnostjo potrdili povezovalni duh in močan mednarodni predznak znamke.

Prejemnica regijske nagrade Veuve Clicqout Business Woman Award 2018 Aleksandra Dojčinovič

Strokovna žirija je imela izjemno zahtevno delo in na koncu kot prvo med enakimi izbrala Aleksandro Dojčinović. Žirijo je očarala s strastjo do modnega oblikovanja in poslanstva – ustvarjanja mode za sodobne ženske. Znamko Lei Lou zaznamujejo prečiščena estetika, feminilna moč in dvojna nežnost.

V zgolj desetletju je znamka Lei Lou osvojila dame domala vseh starostnih skupin in postav ter postala ena izmed najbolj pronicljivih zgodb o poslovnem uspehu na Hrvaškem. To se odraža tudi na področjih prodaje, marketinga, nastopa na družbenih omrežjih in družbene odgovornosti. V središču mednarodne znamke je od vsega začetka izjemna modna oblikovalka in podjetnica Aleksandra Dojčinović, ki s svojo ženskostjo ter poslovno žilico Lei Lou ločuje od množice.

Nominiranke za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award 2018

Strokovna žirija je opravila izjemno delo in z majhno prednostjo potrdila izbiro Aleksandre Dojčinović za prvo med enakimi. Za regijsko nagrado VCBWA 2018 v Adriatic regiji so se potegovale Irena Fonda; Fonda, Ana Petrović; Travel Boutique, Marija Ignjatović; Novitas Consult, Nives Radović; Ananives.me.

O nagradi Veuve Clicquot Business Woman Award

Veuve Clicquot (s francosko izgovorjavo [vôv klikó]), prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award. Nagrada VCBWA je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo Madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

Foto: Žiga Intihar

vcbwa_2018_04.jpgprejemnica_regijske_nagrade_veuve_clicquot_business_woman_award_2018_je_aleksandra_dojc_inovic_02.jpgAleksandra Dojčinović