Prijave za Sony World Photography so odprte!

2. 6. 2015 // Scena / Napovednik

Sony World Photography Awards, največje fotografsko tekmovanje na svetu ponovno odpira svoje prijave za leto 2016. Tekmovanje z bogato 9-letno zgodovino dandanes predstavlja verodostojen glas v svetu fotografije. Vsako leto privabi tako nove talente, ki se na fotografskem področju šele uveljavljajo, kot tudi priznane fotografske umetnike in svetu predstavi najboljšo mednarodno sodobno fotografijo, posneto v obdobju zadnjega leta.

Tudi letos so prijave povsem brezplačne (preko spletne strani www.worldphoto.org), fotografi vseh razsežnosti pa so vabljeni, da se s svojimi deli potegujejo za nagrado v enem izmed petih tekmovanj Sony World Photography Awards – "Professional", "Open", "Youth", "Student Focus" in Nacionalna nagrada.

Tekmovanje Sony World Photography Awards vsem sodelujočim prinaša številne prednosti. Glavna je ta, da si vse prijavljene fotografije ogleda strokovna žirija, ki jo sestavljajo vodilna imena fotografske industrije. Hkrati pa so vse zmagovalne in v ožji izbor uvrščene fotografije izpostavljene na svetovni ravni, s čimer imajo fotografi priložnost, da svoje delo dodatno promovirajo in prodajo s pomočjo Svetovne fotografske organizacije (WPO).

Nagrade tekmovanja vključujejo: najnovejšo Sonyjevo fotografsko opremo, sodelovanje v uradni Sony World Photography Awards razstavi v Londonu (Somerset House), zapis v knjigo zmagovalcev leta 2016 in denarno nagrado v višini 30.000 ameriških dolarjev za zmagovalce posameznih tekmovanj.

V letu 2016 bodo imena fotografov, ki so se s svojimi deli uvrstili v ožji izbor Sony World Photography Awards, znana 23. februarja, končni zmagovalci tekmovanja pa 21. aprila. Njihova dela bodo razstavljena tudi v Londonu (Somerset House) v času od 22. aprila do 8. maja 2016.

Foto: Worldphoto

cleardot.gif

130691646097818550_8_-andrea-gjestvang--norway--1st-place--people--professionl-competition--2013.jpg