5 načinov za uspešno eliminacijo negativnih misli

31. 7. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Ali veste, da je ena ključnih razlik med zelo uspešnimi ljudmi in ljudmi, ki se držijo nazaj, ta, da so prvi bolj samozavestni in da jih ne bremenijo negativne misli? Ljudje smo naravno prej pesimistični kot optimistični, zato je zadnji čas, da se naučite, kako zavestno odpraviti negativne misli, zaradi katerih ne živite svojega potenciala!

Identificirajte misli

Nikar ne ignorirajte svojih občutkov. Poskusite iti vase in podrobno identificirati vire negativnih misli. Iz kje izvirajo, zakaj so tam? Šele, ko dobite odgovore, lahko začnete popravite situacijo. Ne bojte se pogledati svoji negativnosti v obraz - le tako jo boste resnično razumeli!

Vadite

S fizičnega vidika nič ne zdravi negativnosti bolje kot dobra vadba. Vadite redno, saj endorfini, ki se sprostijo v telo, ko telovadite, v trenutku spremenijo razpoloženje.

Zapisujte

Sliši se preprosto, toda dejansko je lahko zelo učinkovito, če svoje skrbi in negativne misli zapišete na papir. Če imamo pred seboj fizični seznam stvari, ki nas bremenijo, lahko hitro ugotovimo, da morda stvari sploh niso tako grozne, kot se zdijo. Če ne drugega pa tako končno lahko pričnemo reševati situacijo.

Meditirajte

Nekateri se izogibajo meditacije, ker si ob misli nanjo predstavljajo popolno spremembo življenjskega stila. Ker je meditacija v resnici povsem preprosta, ter v svojem bistvu zelo blagodejna, jo vseeno preizkusite. Z meditacijo vadimo nadzor nad svojim umom in telesom, to pa zna biti v ogromno pomoč, ko se soočamo z negativnimi mislimi.

Odpustite si

Ker je spreminjanje preteklih dogodkov nemogoče, se prenehajte bremeniti s spomini nanje. Če vaše negativne misli izvirajo iz preteklih obžalovanj, potem si enostavno morate odpustiti in iti naprej. Če tega ne boste storili, boste za vedno obtičali v položaju, v katerem ste se znašli.

V. J.

Foto: Unsplash / Brooke Cagle

brooke-cagle-qj1j4hodnti-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Brooke Cagle