Bralni kotiček: Sreča je naročje, polno tulipanov

2. 8. 2017 // Wellness / Mind & spirit

Ob prebiranju romana Sreča je naročje, polno tulipanov se boste ponovno zaljubili v svoje življenje.

Roman je epopeja o Ljubljani in o mestih in mestecih, ki človeka lahko očarajo s svojimi prikupnimi kotički, z unikatnimi kavarnicami, s pisanim vrvežem ljudi in z urbanimi vtisi, ki so že samo zato, ker so neponovljivi, nekaj posebnega in lepega. Lahko bi rekli, da gre za ljubezenski roman, vendar pa v romanu Sreča je naročje, polno tulipanov protagonistka zgodbe Doroteja ne išče samo ljubezenskega razmerja, ampak tudi ljubezen do življenja in ljubezen do sebe. Ob branju romana se vam bo zahotelo, da bi se tudi sami sprehodili po svojih najljubših mestnih ulicah in zavili v svojo najljubšo kavarno na opojno skodelico kave. Sreča je naročje, polno tulipanov je prikaz časa v katerem živimo, skozi katerega drvimo, je poezija vtisov, ki opeva pozabljeno estetiko, ki se skriva v našem vsakdanu.

...

Življenje pri tridesetih. Mestne ulice, kava ob fontani, spomini na otroške dni in tulipani. Zgodba o iskanju sreče, zgodba o ljubezni.

Ko imaš enkrat nekoga rad, ga imaš rad za vse življenje, enkrat malo bolj in drugič malo manj.

Sreča je, ko te zdaj kdaj pa kdaj srečam v parku.

Sreča je, da me spomin nate več ne boli in da vem, da naju oba čaka nova in svetla prihodnost.

Sreča je čisto nekaj preprostega in je ves čas z mano, če ji le odprem svoje srce.

Sreča je naročje, polno tulipanov, in veter, ki kuštra tvoje lase.

Roman, ki te v vsakem letnem času popelje v pomladno prebujenje.

O avtorici

Sara Terčon Logar je besedna umetnica, ki je svoje večletne izkušnje s področja prodaje in pisanja besedil prenesla v svoje podjetje, kjer ustvarja umetniška, prodajna in promocijska besedila. S svojim življenjskim sopotnikom, oblikovalcem Igorjem Logarjem, ustvarja tudi unikatne avtorske izdelke, kot so planerji, beležnice in voščilnice ter vodi spletno trgovino Samsara.si. Leta 2014 je diplomirala iz primerjalne književnosti, roman Sreča je naročje, polno tulipanov pa je njen prvenec. Sara obožuje vonj morja in uživa ob dobri skodelici kave. Vodi jo njen slogan "Življenje so besede", saj verjame, da vse najlepše v življenju postane oprijemljivo skozi čudovite in izbrane besede, ki si jih delimo.

Roman, ki smo ga na plaži 'obrnili' v trenutku, ni samo hrana za dušo, ampak tudi nadvse lepo izgleda - njegove estetsko dodelane platnice si oglejte v galeriji v nadaljevanju ...

V. J.

Foto: Instagram / @samsara.si @narocjetulipanov @sugarlove.blog

tulipani-2.jpg@sugarlove.blogtulipani-6.jpgtulipani-7.jpg