To je 5 stvari, ki si jih morata reči vsak dan

19. 11. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Če sta že tako dolgo v zvezi, da sta iz faze medenih tednov prešla na fazo "prosim, ne pozabi kupiti toaletnega papirja", je skrajni čas, da oživita romantiko v vajinem razmerju. Kako obdržati ljubezen in iskrice v odnosu? Vsekakor pomaga, če si vsak dan rečeta teh 5 stavkov ...

"Dobro jutro."

Jutra niso vedno romantična ... ali celo prijetna. Ljudje smo človeški - utrujeni smo in ne veselimo se dni, ki jih zapolnjuje seznam opravkov. Preprost "dobro jutro, ljubezen / sonček" bo partnerja opomnil, da ste svetla točka in najboljši del vašega dne. Skupna jutra nikoli ne bi smela biti samoumevna in ta stavek je odličen način, da vajino vez okrepite.

"Žal mi je."

Požrite svoj prekleti ponos in povejte, da vam je žal, ko zakrivite kakšno neumnost. To je vendar tako preprost način, da stvari hitro razčistite. Ta preprost stavek pokaže, da cenite partnerja in da ste z njim v isti ekipi.

"To je resnično odlična ideja."

… Ali podoben majhen kompliment. Potrudite se, da vsaj enkrat na dan pohvalite svojega partnerja, ne glede na to, ali gre za majhno ali veliko stvar. Bodita njegova glavna navijačica, to pa bo zagotovo pripomoglo k srečnejšemu donosu.

"Kakšen je bil tvoj dan?"

Če boste to vprašanje postavljali vsak dan, bo vaš partner vedel, da vam je resnično mar zanj in za vajin odnos.

"Ljubim te."

Najmočnejši besedi v slovenskem jeziku. Če ju težko izrečete, ju zapišite na listek, pošljite v smsu, mailu ali kako drugače. "Ljubim te" je najlažji in najučinkovitejši način, da nikoli ne izgubite iskrice medenih tednov.

V. J.

Foto: Unsplash / Romane Van Troost

romane-van-troost-sn61a37mbum-unsplash.jpg