Smuti iz zamrznjenega jagodičevja in mandljevega mleka

27. 11. 2020 // Wellness / Prehrana

Jagode (in ostalo jagodičevje) vsebujejo veliko vitamina C, železa, natrija, kalija, mangana, fosforja in celo nekaj kalcija, vitamina A, K in beta karotena. Poleg tega vsebuje 100g jagod le okrog 30 kalorij, kar pomeni, da je smuti iz jagodičevja izjemno lahek obrok. Jagode uporabljajo celo v tradicionalni medicini, saj blagodejno vplivajo na prebavo, jetra in imajo celo protibakterijske lastnosti. Med jagodičevje s podobnimi zdravilnimi lastnostmi uvrščamo tudi maline, borovnice, robide, brusnice in ribez.

Potrebujemo:

100 ml mandljevega mleka

250g zamrznjenega jagodičevja

sok 1/2 pomaranče

1 veliko banano

1 žlico medu

Priprava:

Banano narežemo na kolobarčke in te z jagodičevjem vred vržemo v električni mešalec. Če želimo bolj kremasto teksturo, bananine kolobarčke pred uporabo zamrznemo. Dodamo mandljevo (lahko tudi riževo ali navadno) mleko, pomarančni sok in žlico medu ter zmeljemo do gladkega. Nalijemo v kozarce, okrasimo in uživamo.

V. J.

Foto: Unsplash / Claudia Crespo

claudia-crespo-eworvea87j4-unsplash.jpg