10 stvari, ki jih lahko počnemo med skrivanjem pred COVID-19 #ostanidoma

30. 3. 2020 // Kolumne / Fashion.si

Zaradi izbruha koronavirusa v Sloveniji (oziroma COVID-19) tudi naše uredništvo te dni ostaja na varnem - doma. Kljub temu, da najino delo skoraj neprekinjeno teče naprej - seveda se te dni ne udeležujeva dogodkov, sestanki pa so prestavljeni za nedoločen čas - se nama včasih zdi, da nimava več idej, kaj bi še lahko postorili doma. Ker neznansko pogrešava kavice s prijateljicami, nakupovanje in ostale malenkosti, ki so nama bile nekoč samoumevne, sva v nadaljevanju pripravili seznam idej, s katerimi si bova popestrili čas med skrivanjem pred boleznijo. Upava, da pride prav tudi vam!

To je 10 načinov, na katere si bova v času #ostanidoma popestrili svoj vsakdan ...

Dan bova poskusili pričeti s sproščanjem v obliki pomirjujočih dihalnih vaj ali joge.

Končno bova res temeljito pospravili in očistili dom. Uporabne nasvete za čiščenje kopalnice bova našli tukaj, za čiščenje kuhinje pa tukaj. Uredili bova tudi zmešnjavo v svojih garderobnih omarah. Ideje bova našli tukaj, tukaj in tukaj.

Žurali bova samo doma - med drugim s pomočjo inciative #ŽURAMDOMA.

Poskusili bova delati tudi na osebni rasti in na odnosih, ki jih imava v življenju. Nasvete bova med drugim poiskali tukaj.

Čas bova izkoristili za učenje novih slastnih receptov, s katerimi bova potolažili sebe in svoje najdražje.

Da se vsi prigrizki, ki jih bova pojedli med karanteno, ne bodo nabrali tam, kjer jih nočeva, bova vsak dan poskrbeli za 20 minutno vadbo celega telesa.

V upanju na čimprejšnji konec pandemije bova svoje telo pripravili na pomlad - ne samo z vadbo, ampak tudi z nego telesa.

Ogledale si bova vse shranjene tutoriale, za katere nama vedno zmanjka časa, in se končno naučili, kako pravilno skodrati pričesko, navidezno povečati oči ter ostale beauty trike.

Balkon oziroma teraso si bova uredili tako, da bo tam vladalo udobje. Ideje bova poiskali tukaj - balkon izgleda čarobno, če nanj obesimo lučke in lampijončke, in tukaj - ni je čez kombinacijo udobnih blazin, barvitih preprog in romantičnega sija sveč.

Končno bova prebrali vse knjige, ki so se nama nabrale na nočni omarici. Če nama ne bodo po godu, bova čtivo poiskali na internetu, kjer najdemo kar nekaj portalov, prek katerih je možno brezplačno dostopati do knjig.

V. J. & I. L

Foto: Every Girl

1.jpg
virus, dom, koronavirus, ideje, branje, čiščenje, sproščanje, joga