Beauty nasvet: nega las

20. 3. 2015 // Lepota / Frizure

Čeprav se nekaterim mogoče zdi, da je balzam v njihovi kopalnici nepotreben izdelek, ki lase le še dodatno zmasti, in večina moških meni, da ga sploh ne potrebuje, je resnica pri obeh ravno obratna.

Naše lasišče ima ph 4,5-5,5, kar pomeni, da je v območju kislosti. Zato je pomembno, da za umivanje las uporabljamo bazične šampone, o čemer smo že pisali.

Naše lasišče ima tako kot tudi naša koža zaščitni plašč. Takoj, ko ga odstranimo z umivanjem, bo lasišče želelo sloj dobiti nazaj, kar pomeni, da se bo samodejno namastilo. Če pa uporabimo balzam, ki je po ph vrednosti kisel, lasišče tega šoka ne bo doživelo tako močno in bo v resnici potrebovalo dlje časa, da se spet namasti. Predlagamo, da se za nasvet o izbiri balzama posvetujete s svojim frizerjem, ki najbolje pozna kakovost vaših las.

Za konice, ki so večinoma bolj suhe, predlagamo uporabo oblog ali mask, ki bodo močneje prodrli v sam las in poskrbeli za vlaženje in hranjenje. Da bodo vaši lasje izdelke čim bolje prenašali in zares globinsko sprejeli hranilne snovi balzama, si lase po šamponiranju vedno temeljito ožamite in osušite z brisačo, šele nato nanje nanesite balzam. Balzam ali obloga je namreč snov, ki poleg ponovne zakislitve lasišča lasem dovaja hranilne snovi.

Pa še nekaj iz domače lekarne: izberite dober domač kis in ga pol decilitra zmešajte z litrom vode.

Ko končate izpiranje šampona, mešnico prelijte po lasišču. Občasno jo lahko uporabljajo tudi otroci. S to kopeljo lahko pocrkljate tudi svojega dragega. Ta nasvet bo še posebno dober za tiste, ki imate v hladnih dneh, ko so prostori topli in suhi, težave s suho kožo in prhljajem. Lasje bodo bolj svetleči, vonj po kisu pa izgine, ko so suhi. Za daljše lase velja enako priporočilo, vendar v konice vseeno vtrite balzam, ki jih bo dodatno nahranil.

Tamara Janža, TAMARA TEAM

https://www.facebook.com/TAMARATEAMfrizer

1.jpgkp-conditioner.jpg