Beauty nasvet: pravilna nega las

10. 3. 2015 // Lepota / Frizure

Pravilna nega las je osnova za sijoče in zdrave lase. S pravilno uporabo izdelkov pa lahko las ohranjamo v čimboljši kondiciji. Pri tem je zelo pomembna prava izbira izdelkov.

Ker se v trgovinah in drogerijah največkrat izgubimo v vsej poplavi ponudbe, predlagamo, da se glede izbire najprej povetujete s svojim frizerjem. On vaše lase najbolje pozna!

Pri izbiri pravega šampona je potrebno upoštevati nekaj nasvetov. Najbolj pogosta težava pri večini je mastno lasišče in suhe konice. Zato predlagamo, da kupite dva šampona, saj boste edino tako zares najbolje poskrbele za obe težavi hkrati.

Za lasišče izberite blag in nežen šampon s pH 4,5-5-,5. Le ta bo lasišče dovolj razmastil in ga ne bo zdražil. Mogoče se vam bo na začetku zdelo, da nimate dovolj umitih las, vendar se lasišče na novi šampon lahko navaja tudi dva meseca, tako da se izplača biti potrpežljiv.

Naravna maščoba je namreč zaščita za naše lasišče in ne umazanija. Če uporabljamo preveč agresivne šampone, se izločanje sebuma še poveča.

Za ostalo dolžino las pa veljajo naslednji nasveti. Temnolaske bi morale uporabljati izdelke z večjo vsebnostjo vlage, saj ta vnaša lasem hranilne snovi, medtem ko bi svetlolaske morale biti previdne, saj lahko preveč vlage las tudi izluži. Za vse tipe las pa je vsebnost keratina zelo priporočljiva.

Lase vedno umijte dvakrat, pri tem bo prvi nanos lase razmastil, drugi pa jih temeljito umil. Nato jih še dobro izperite.

Predlagamo tudi to, da si privoščite dober šampon. Njegove cene se po navadi gibljejo od cca 10€ navzgor za 200-300 ml.

Sta dva šampona luksuz? Ne, samo dlje časa nam ni treba znova v nakup!

Tamara Janža, TAMARA TEAM

https://www.facebook.com/TAMARATEAMfrizer

1.jpg