Beesecret: do mlajšega videza kože s čebeljim strupom

15. 11. 2017 // Lepota / Novosti

Do mlajšega videza s čebeljim strupom? Da, prav ste prebrali! Vendarle pa se nikar ne bojte, da se bi morale v boju proti gubam boriti tudi z roji čebel! Pri Medexu so namreč skrivnostni eliksir iz čebljega panja zamesili v edinstveni formuli, ki ju najdemo v serumu in kremi Beesecret.

Delovanje čebeljega strupa ni novo odkritje. Zdravilci starih civilizacij so že pred tisočletji poznali zdravilne učinke čebeljega strupa. Njegove blagodejne učinke so tako poznali v starem Egiptu in Grčiji pa tudi civilizacije na Kitajskem. Tradicionalno so v terapiji s čebeljim strupom uporabljali žive čebele, ki so jih spodbudili, da so z želom pičile prizadeto področje ali akupunkturne točke. Glede na vrsto bolezni, ki so jo zdravili, so uporabili kremo, mazilo ali obliko injekcij.

Čebelji strup nastaja v strupnih žlezah čebel, njegove glavne učinkovine pa so beljakovine, med katerimi sta najpomembnejši melitin in apamin. Čebelji strup poveča prekrvljenost ter spodbuja nastanek kolagena, elastina in kortizona, kar pomeni, da bo po uporabi čebeljega strupa naša koža dobesedno pomlajena!

Ker se v Medexu dobro zavedajo, da je negovana in lepa koža eden prvih odrazov dobrega počutja, so svojo ponudbo razširili z izjemno novostjo - serumom in kremo s čebeljim strupom. Oba produkta bogato nahranita kožo vse do globljih plasti, čebelji strup in ostale naravne sestavine pa z redno uporabo zmanjšujejo vidnost gub in upočasnijo njihovo prezgodnje nastajanje.

Kot zanimivosti lahko omenimo še, da je cena enega kilograma čebeljega strupa enaka ceni enega kilograma zlata, ter da pri pridobivanju čebeljega strupa preživijo vse čebele. Več informacij o Medexovih izdelkih Beesecret pa boste našli tukaj.

V. J.

Foto: Medex, Valentina Jarc

screen_shot_2017-11-14_at_11_54_46.jpg1.jpgBeesecret, serum s čebeljim strupom, 50 ml2.jpgBeesecret, krema s čebeljim strupom, 50 ml