​Lepotni vodič: ​nega kože po poletju

10. 9. 2016 // Lepota / Novosti

Vrnitev z dopusta s seboj prinese določene spremembe, prav tako pa do sprememb pride tudi v našem dnevnem ritualu lepote. Naša koža je bila pod uplivom sonca, morja, klora … kar je razlog, da je lahko dehidrirana in brez zdravega sijaja. Ravno zato pa je sedaj idealen čas, da svoji koži s pomočjo nekaj enostavnih korakov zagotovimo malo ljubezni. Čas je za ​'po-poletni​'​ ritual nege, za katerega vam bo koža resnično hvaležna.

Nežno odstranite odmrle celice. Intenzivna izpostavljenost soncu poškoduje vašo kožo, zato ni nič nenavadnega, če se po vrnitvi iz dopusta koža intenzivno lušči. Pomagajte ji, da zasije in z nežnim pilingom odstranite odmrle kožne celice.

Poskrbite, da bo vaša koža navlažena
Če do sedaj serum ni bil del vaše ​'​lepotne torbice​'​, je sedaj primeren čas, da postane. Koža po poletju namreč zahteva intenzivno vlaženje, serum pa bo poskrbel za povrnitev vlage in osvežitev vaše kože po izpostavljanju soncu.

Izkoristite spanje za obnovo vaše kože
Koža se najbolj intenzivno obnavlja ponoči. Privoščite si kakovosten spanec, pred tem pa si na kožo nanesite obilen sloj kakovostne vlažilne nočne kreme.

In na koncu – ne pozabite na ustnice. Vaše ustnice prav tako kot obraz, potrebujejo zaščito in obnovo. Velikokrat nanje pozabimo, kar pa hitro opazimo, ko so že suhe in poškodovane. Nahranite jih z balzamom, ki jih bo obnovili n globinsko nahranil.

Če bomo pri dnevnemu ritualu upoštevale te preproste korake, bomo poskrbele za optimalno obnovo kože, ki bo spet sijoča in zdrava, pri tem nam lahko pomagajo tudi Nuxe prozivodi ...

Foto: Pinterest, PR

uvodna.jpg1.jpgNežen gelni piling za obraz