Popolno naravna rešitev za mešano kožo?

20. 9. 2018 // Lepota / Novosti

Letos je NUXE s svojimi inovacijami vstopil na najzahtevnejše področje nege kože – razvil je popolno naravno rešitev za mešano kožo, ki je med ženskami najpogostejša. Za mnoge je nega mešane kože še vedno nerešljiva uganka, a za NUXE to ne drži več.

Mešana koža je sestavljena iz dveh ali več tipov kože. Najpogosteje ima mešana koža mastne predele v osrednjem delu obraza, imenuje se T-predel (čelo, nos, brada), ter normalne do suhe predele na ostalih delih obraza. Poleg tega se na T-predelu pojavljajo številne nepravilnost, kot so masten sijaj, ogrci ali komedoni, razširjene pore, kar spremeni kakovost in izgled kože. Do teh nepravilnosti pride zaradi neravnovesja, ki ga povzroči prekomerna proizvodnja sebuma (hiperseboreja) in abnormalno širjenje bakterij. Na tem predelu se prav tako kopičijo odmrle kožne celice.

Mešano kožo je torej izjemno težko negovati, saj ima zelo specifične potrebe. Pri tem pa ne gre spregledati dejstva, da je tovrstna koža zelo pogosta – skoraj 50 % žensk trdi, da je njihova koža mešana.

Aquabella® – vlaženje in svežina za mešano kožo

Aquabella® je nova linija iz Laboratorija NUXE, ki je kreirana za specifične potrebe mešane kože. S kombinacijo dveh naravnih aktivnih sestavin – belega lokvanja in hialurnoske kisline naravnega izvora – je NUXE našel rešitev za večno dilemo mešane kože, ki potrebuje vlaženje suhih predelov obraza in globinsko čiščenje in matiranje mastnih predelov.

Poleg tega je NUXE razvil še Naraven Blur kompleks – popolno sinergijo treh rastlinskih aktivnih sestavin (sladkorji iz ovsa, izvleček zelene leče in izvleček kapucinke), ki na naraven način izboljša izgled mešane kože. Obljublja gladko in čisto polt, ne da bi morali preživeti ure pred ogledalom.

Aquabella® – tirje koraki za čisto in sijočo kožo

Aquabella® predstavlja nov lepotni ritual nege v treh korakih, ki mešani koži prinaša svežino in vidno izboljšanje kakovosti kože – koža je matirana, gladka in sijoča.

1. KORAK Aquabella® Čistilni gel z mikro čistilnimi delci za vsakodnevno uporabo – kožo globinsko očisti in osveži ten. Koža je po uporabi čista in sijoča. Gel uporabljajte vsako jutro in večer. S konicami prstov ga nanesite na vlažno kožo (izogibajte se predelu okoli oči), nato ga izperite.

2. KORAK Aquabella® Losjon za vlaženje, glajenje in krčenje por – gladi teksturo kože in oži pore. Losjon nanesite zjutraj in/ali zvečer na obraz z bombažno blazinico. Izogibajte se predelu okoli oči.

3. KORAK Aquabella® Vlažilna emulzija za matiranje, glajenje in prikrivanje nepravilnosti – olepšava kožo celega obraza. Koža je gladka, njena tekstura prečiščena, ten pa matiran in sijoč. Nanesite zjutraj in/ali zvečer na obraz in vrat po uporabi Aquabella® čistilnega gela in losijona.

Za optimalne rezultate se priporoča vsakodnevni lepotni ritual v treh korakih.

Naravna kozmetika NUXE je na voljo v lekarnah po Sloveniji ter trgovinah Maxi, Leposana (E.Leclerc) in Nama v Ljubljani.

www.nuxe.si

V. J.

Foto: Nuxe, Saga

1.jpgaquabella_decor.jpg