6 nasvetov za popolno manikuro

12. 5. 2024 // Lepota / Trendi ličenja

Tudi vaši nohti lahko izgledajo tako lepo, kot tisti na Instagramu. To je dejstvo! Vse, kar morate storiti, je, da upoštevate nekaj osnovnih nasvetov za popolno manikuro, ki smo jih na enem mestu zbrali v nadaljevanju.

Kako do manikure, ki je videti profesionalno, a ne stane niti približno toliko?

Priprava

Domače manikure se lotite takrat, ko imate čas - ne samo za lakiranje nohtov, ampak tudi za njihovo oblikovanje in nego obnohtne kožice. Prav tako ne pozabite vsak dan na roke nanesti kreme za roke, saj lepa manikura zasije le na negovanih in urejenih rokah!

Oblika

Nobena "mani" ne bo videti čudovito brez izjemno oblikovanih nohtov. Noht najprej pilite ob robu, nato poravnajte vrh in navsezadnje zgladite površino nohta.

Baza

Pravilno izbrana baza je prvotnega pomena. Kvalitetna baza zgladi in izpopolni površino nohtov, tako da je nanos laka lažji, končni videz pa boljši. Prav tako ojača lak, ki na nohtih zdrži dlje, nohte pa tudi učvrsti.

Barvanje

Pri barvanju upoštevajte pravilo treh potez. Čopič postavite vzporedno s kožico in čim bližje njej, nato pa povlecite, da dobite lepo ravno (no, čim bolj ravno) črto vzdolž središča nohta. Nato na vsaki strani dopolnite vrzeli in voila! - celoten noht ste premazali v samo treh enostavnih potezah!

Čiščenje

V roko vzemite vatirano palčko in jo pomočite v odstranjevalec laka za nohte. Z bombažno glavico očistite vse morebitne napakice in zmazke, ki so ostali na koži ob nohtih.

Pomoč

Zadnji trik je goljufija. Če se vam roke tresejo in nikakor ne uspete nohtov nalakirati tako, kot bi si želele, v roke primite pomožne trakove za francosko manikuro, folije ali lake z bleščicami. Lepotna industrija ponuja marsikaj, s čimer si lahko olajšate lakiranje in dosežete "wow" učinek kot iz salona.

V. J.

Foto: Unsplash/Damir Spanic

damir-spanic--yek22fw3ya-unsplash.jpg