Enostavno in hitro do dnevnega make up-a

14. 10. 2015 // Lepota / Trendi ličenja

Vsaka ženska ima jutranje rituale. Nekaterim je najpomembnejša dolga jutranja kava, katere ne bi zamenjale za nič na svetu. Naslednja kategorija žensk pa je tista, ki brez make up-a ne iztopi iz hiše.

Make up je pika na i našemu vsakdanu. Omogoča nam 50% boljšega počutja, občutek urejenosti in nam vliva samozavest. V vsaki torbici se mora nahajati dobra mera ličil. Ni pomembno, da gre za znamke visoke kakovosti in tudi ni pomembno, da imate popolnoma vse, kar tržišče ponuja. Pomembno je imeti pravo mero ličil in izbrane izdelke, ki pašejo ravno vam. Pravilo manj je več lahko upoštevamo tudi pri vsakodnevnem ličenju.

Izbira pravega odtenka pudra je ključni faktor za dobro podlago. Na prvi pogled mora koža žareti. Pridih sveže in zdrave kože pričaramo s tankim slojem pudra v prahu saj se večje količine suhega pudra zažrejo v gubice in v pore, zaradi česar koža deluje zelo suha in stara. Naš okvir obraza so obrvi. Obrvi morajo biti pravilno urejene in dorisane točno tam, kjer je to potrebno. Naslednji korak je senčenje ličk. Tukaj moramo bili previdni, da bodo lička zasenčena točno na predelih, kjer bi želeli optično zožati obraz. Za piko na i z blush-em dodamo na lička odtenek, katerega smo izbrale ravno za današnji dan. Pri izbiri senčk in pigmentov na očeh moramo paziti, da ne pretiravamo s preveč svetlečimi pigmenti. Zunanje kotičke in "bananico" (guba med spodnjo in zgornjo veko) zasenčimo z mat senčko, notranji kotiček pa poudarimo s svetlečim pigmentom. Eyeliner lahko diskretno definira oko in poudari trepalnice. Ni potrebe, da je zelo intenziven in močno viden. Na koncu dodamo še maskaro. Z maskaro dosežemo očarljiv pogled. Pri ustnicah se lahko poigramo s kakšno mat šminko ali se pa odločimo za balzam, ki bo deloval negovalno in obenem pričaral sijoče in sočne ustnice.

Ljubinka Đokić

http://www.shape.si/

cleardot.gif

lj.jpg