Kako do popolnega prazničnega makeupa?

24. 12. 2023 // Lepota / Trendi ličenja

Dodobra smo že zakorakali v bleščeči december, ki bo v znamenju zabav, na katerih želi vsaka dama zablesteti. V prazničnem času se marsikatera ženska pogosteje naliči bolj opazno, priljubljeni pa so tudi kovinski odsevi in bleščice.

Brezčasni trend

Poudarjene ustnice z resnično opaznim rdečilom povzdignejo sicer minimalistično ličenje na višji nivo, zato se ne bojte šmink močnejših barv. Pri izbiri rdeče šminke, ki je decembrska klasika, je pomembno, da izberete pravi odtenek zase. Pazljive bodite tudi pri nanašanju, po potrebi uporabite črtalo za ustnice kot podlago, da se šminka ne bo 'razlivala'.

Odlične šminke imajo blagovne znamke najrazličnejših cenovnih razredov, zato pobrskajte in najdite takšno, ki vam bo vlivala samozavest in se boste z njo dobro počutili.

S kovinskimi odtenki ne boste zgrešili

Vaše oči naj zasijejo v kovinskih odtenkih. Izberite kremna ali suha senčila s kovinskim sijajem, ki so zelo enostavna tudi za tiste, ki niste zelo vešče v ličenju. Senčilo lahko na veke nanesete kar z blazinicami prstov in nežno zabrišete prehode. Zaradi krasnega kovinskega leska lahko uporabite zgolj eno barvo, oči pa dodatno poudarite s črnim črtalom, ki vam bo omogočil zarisati popoln cat-eye videz. Ne pozabite na vaše trepalnice. Več kot je nanosov maskare, večji je tudi volumen. Obrvi so okvir obraza, zato jih primerno poudarite.

Še zadnji detajli pred odhodom

Ne pozabite na podrobnosti kot so nohti, zagotovo boste popoln odtenek zase našli v bogati praznični ponudbi lakov, za zadnjo piko na i pa poskrbite s kapljico parfuma.

V. J.

Foto: Rimmel

rita_wonderfullyreal_049_i.jpg