5 trikov za prijeten vonj vaše kopalnice


Neprijetne vonjave so včasih v kopalnici enostavno neizogibne, a vseeno ni nujno, da bi vaša kopalnica morala smrdeti. Preverite, kako lahko na 10 načinov poskrbite, da vaša kopalnica ne postane neprivlačen, vlažen in smrdljiv prostor, v katerega bo neprijetno vstopiti.

To je 5 nasvetov, da bo vaša kopalnica ves čas dobro dišala:

Kopalnico dnevno prezračite. Vrata naj ne bodo nikoli čisto zaprta, še posebej, če v kopalnici ni oken. Po vsakem daljšem tuširanju ali kopeli odprite okna v kopalnici (če jih imate) in dodobra prezračite prostor.

Ubijte dve muhi na en mah z uporabo absorberja vonjav in vlage v vaši kopalnici. Te majhne in cenovno dostopne naprave (običajno jih najdete v lokalni trgovini za opremljanje doma) ujamejo vlago in absorbirajo vonj, običajno prek kroglic iz oglja. Da jih ne boste videli, jih postavite za košaro za perilo.

Naj vaša kopalnica diši po aromatičnih zeliščih. Floro v kopalnici lahko vnesete na več načinov – če imate okno, posadite nekaj močno dišečih zelišč v bližini le-tega. To sta na primer sivka in meta. Za eleganten pridih lahko uporabite tudi šopke posušenih zelišč v vazi ali pa pod tuš postavite posušen šopek evkaliptusa – pripravite se na eno najbolj dišečih prh, kar ste jih kdaj imeli!

V straniščni posodi uporabite detergent ali mehčalec. V kotliček vlijte malo dišečega detergenta oziroma mehčalca za perilo. Ko se stranišče naslednjič splakne, bo v prostoru prijetno zadišalo.

Ne pozabite odnesti smeti. Poleg stranišča in vlažnih brisač v kopalnici rado smrdi tudi iz koša za smeti. Zaradi tega redno odnašajte smeti iz kopalnice, v prazen koš pa kapnite nekaj eteričnega olja. Ena od rešitev je tudi uporaba neprodušnega koša za smeti za pleničke.

V. J.

Foto: Unsplash / Ryan Christodoulou

ryan-christodoulou-r-fwan1qz74-unsplash.jpg