Kako dom okrasiti z naravnim dekorjem?


Opremljanje doma z naravnimi elementi privede do popolno nepopolne notranjosti naših domov. Domov lahko prinesemo posušeno naplavaljeno vejo, jo naslonimo na steno in ustvarimo preprosto in zelo všečno dekoracijo. Najpreprostejši način opremljanja z naravnimi elementi pa je seveda nabiranje listnatih vej in šopkov, ki jih lahko pred dekoriranjem svojega doma tudi posušimo.

Tukaj je še nekaj odličnih idej za okraševanje doma z naravnimi elementi:

Mizica ali stolček iz posušenega debla

Okameneli štori so drage starine, ki pogosto stanejo na tisoče evrov. Poiščite mlajšo različico in se lotite sušenja, odstranjevanja lubja in brušenja. Odločite se lahko, kako daleč želite pri prenovi - želite naravni "surovi" zaključek ali epoksidni super-sijaj?

Bronasto obarvano listje

Letni časi cvetje, veje in liste različno obarvajo. Vsak letni čas ponuja nekaj drugega in tako nudi pestro izbiro naravnih lepot za naše unikatne aranžmaje.

Dekor s plaže

Iskanje dekorja na plaži je ena izmed najbolj sproščujočih dejavnosti. Prazne školjke lahko krasijo police, lahko jih uporabite pri izdelavi okvirjev za slike, nekateri pa vanje nasujejo sol in poper, ter jih kot solnico in poprnico položijo na jedilno mizo.

Cvetoče veje

V avtu imejte venomer škarje za striženje vej, saj nikoli ne veste, kdaj boste ob cesti zagledali prečudovito vejo, ki jo boste enostavno hoteli v svojem domu. Kutina, forzicija, cvetoča češnja, božikovina in drugo zimsko jagodičevje so le redki primeri cevtočih vej, ki jemljejo dih.

Zbirka iz kamnov

Narava skale melje v kamenje, jih gladi in oblikuje v zanimive oblike. Na rečni plaži lahko najdemo kamne vseh možnih velikosti, barv in oblik, ki lahko služijo dekoraciji jedilne mize, lahko pa postanejo tudi organski obteževalniki za papir v vaši domači pisarni.

Šopek iz perja

Iz nevtralno obarvanega in lisastega ptičjega perja ustvarite prelep šopek, ki bo še posebej lepo prišel do izraza v zeleni ali srebrni vazi.

V. J.

Foto: Unsplash

charleen-vesin-1wqs5lbqtn8-unsplash.jpgCharleen Vesinaxel-brunst-cpg2tzuwo2g-unsplash.jpgAxel Brunst