Na razkošnem Cavallijevem posestvu


Modni velikan, Roberto Cavalli, ima v okolici Firenc razkošno posestvo, kjer rad preživlja proste trenutke s svojimi najbližjimi. Nekoč staro kmetijo so predelali v moderno domovanje, v katerem je čutiti tako tradicijo kot sodoben in razkošen Cavallijev stil.

Robeto in Eva Cavalli z vnuki najraje preživljata čas na prečudovitem vrtu. Njegove sobote so namenjene le njim, saj se z vnučki zelo rad igra.

Z dvorišča se odpira čudovit pogled na florentinsko hribovje, poraslo s cipresami.

Gostje vstopajo v hišo skozi centralno dvorišče, kjer je impresiven, obokan glavni vhod.

Najbolj formalna dnevna soba v domovanju ima zanimiv tlak, ki je iz sivo-roza marmorja. V oči gotovo najprej pade impozanten kamin ter antični primerek marmornega samoroga na pedestalu.

Steklena veranda je prostor, ki ga Eva neprestano spreminja. Na fotografiji sta Eva in Roberto z vnuki, psom Lupom in papigo Tommy. Trenutno se tu nahaja tudi velika miza za dolge, družinske zajtrke.

S soncem obsijana kuhinja in okrogla, lesena miza, ki jo je oblikoval Mario Ceroli.

Na enem izmed kuhinjskih pultov je zbirka različnih krogel, ki so Evina najljubša kolekcija, saj ji predstavljajo neskončnost in čarobnost.

Robertov umetniški studio se nahaja v ločenem objektu in je prepoln knjig o umetnosti ter fotografij in spominkov z njegovih potovanj po svetu.

V drugi, neformalni dnevni sobi pohištvo in blazine prekrivajo tekstilije iz Cavallijeve zadnje kolekcije.

Leseni tramovi, ki so vidni v sobi za goste, se pojavljajo v vseh prostorih te bivše kmetije. Gostom je namenjena postelja, ki je nekoč služila za potrebe snemanja, in je bila narejena za oživitev spomina na Luiso Casati.

Notranji bazen z ogrevno vodo se nahaja poleg velike, kamnite turške kopeli. Eva je k bazenu postavila tudi veliko uokvirjeno ogledalo za potrebe rednih plesnih vaj s prijateljicami.

V.V.

Foto: Instyle

1.jpgunnamed_1.jpg