Organizacija delovne mize za večjo produktivnost


Ste imeli dolg teden dela, na vaši mizi vlada nered in zdi se vam, da se preprosto ne morete osredotočiti? Ko na mizi komaj najdemo prostor za odlaganje računalnika ali tipkovnice, to zaplete stvari.

Med vstopanjem v novo leto, ustvarjamo resolucije, za katere upamo, da se jih bomo držali. Med njimi je tudi redno pospravljanje pisalne mize, ki pomaga ustvariti produktivno delovno okolje in preprečuje, da bi se naš um počutil neurejeno. Poleg tega je lepo imeti vsaj en nov začetek na začetku novega leta.

Če ste preobremenjeni z natrpano mizo, ne skrbite. Zbrali smo nekaj navdiha, ki vam lahko pomaga začeti vašo organizacijsko pot.

Deljenje je skrb

Če si delovni prostor delite s partnerjem, poskrbite, da jim daste tudi prostor za delo. Ustvarjanje priročnih vizualnih ovir, kot je razvrščevalnik papirja ali majhen nabor predalov, vam bo pomagalo preprečiti, da bi drug drugemu kradla prostor.

Postavite svojo mizo na sredino sobe

Če imate to srečo, da imate svoj pisarniški prostor, poskusite za spremembo postaviti mizo na sredino sobe. To vam bo dalo več prostora za gibanje (še posebej, če imate stol s kolesi), in ne boste prisiljeni ves dan strmeti v steno.

Uporabite plavajočo mizo

Majhna stanovanja in domovi nimajo vedno prostora za prostostoječo mizo, zato je lebdeča miza iz plavajoče police odlična rešitev za prihranek prostora.

Miza pod posteljo

Visoke postelje so odlične za izkoristek prostora, saj lahko pod njimi namestimo pisalno mizo in si tako ustvarimo delovni prostor, ki ga drugače ne bi mogli.

Izkoristite sobo za goste

Če imate sobo za goste ali podstrešje z nekaj prostega prostora, postavite vanju mizo in prostor poimenujte pisarna.

Premaknite se ob okno

Cel dan strmeti v steno ni ravno navdihujoče. Premaknite svojo mizo blizu okna (če ga imate), da boste lahko globoko vdihnili in pogledali ven, ko boste potrebovali hiter oddih.

Ne bojte se dekorja

To, da morate biti produktivni, ne pomeni nujno tega, da mora biti vaš delovni prostor dolgočasen in sterilen. Ustvarite prostor, v katerem radi bivate, z rastlinami, stenskimi zavesami, fotografijami in zabavnim dekorjem, zaradi katerih boste hoteli ostati za mizo. Ključno je omejiti število predmetov, ki jih dejansko hranite na svoji mizi. Nekaj ​​predmetov je v redu, vendar morate imeti tudi dovolj prostora za delo.

V. J.

Foto: Alexa Williams / Unsplash

alexa-williams-rayjmmmasca-unsplash.jpg