Poglejmo kako se dobro naspati


Najti mir, tišino in udobje v vročih poletnih nočeh je lahko pravi izziv. Če vam je prevroče, da bi mirno zaspali in se zjutraj zbudili spočiti, obstaja nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da bi znižali svojo telesno temperaturo in se dobro naspali.

Hladne posteljnine in prevleke za blazine

Prvi korak k ohladitvi med spanjem je izbira prave posteljnine. Poskrbite, da bo posteljnina izdelana iz materialov, ki dihajo, kot so saten, bombaž in lan. Ti materiali omogočajo kroženje zraka, kar pomaga uravnavati telesno temperaturo.

  • Priporočilo: Posteljnina iz satena Nell - ta satenasta posteljnina je mehka, zračna in zagotavlja izjemno hladilni občutek na koži. Pri izbiri posteljnine bodite pozorni na to, da je pralna na minimalno 60 stopinj, da odstranite vse nečistoče, bakterije in glivice.

Izberite poletno odejo

Nekateri ljudje težko zaspijo samo pod rjuho. Hladne, poletne lanene ali bombažne odeje so oblikovane tako, da vam pomagajo udobno spati, tudi ko je vroče. Odvajajo toploto in vlago stran od vašega telesa, tako da lahko nemoteno spite.

  • Priporočilo: poletna odeja iz 100% bombaža Sunndal narejena tako da pomaga pri uravnavanju temperature vašega telesa.

Vzglavnik, ki ima hladilni učinek

Vzglavnik lahko bistveno vpliva na kakovost vašega spanca. JYSK ponuja vzglavnik s hladilnim gelom, ki pomaga pri odvajanju toplote.

  • Priporočilo: vzglavnik Sogndal je polnjen s koščki spominske pene, ki razbremeni pritisk s hladilnim gelom. Zračna spominska pena se hitro prilagodi vratu in ramenom, medtem ko je na drugi strani blazine plast hladilnega gela. Višino vzglavnika lahko prilagodite z odstranjevanjem delov polnila in ga prilagodite različnim potrebam.

Vzmetnice s kroženjem zraka

Kakovostna vzmetnica, ki omogoča kroženje zraka, je nujna za udobno spanje v poletnih mesecih. Vzmetnice z vzmetenim jedrom zagotavljajo telesu posebno oporo in enakomerno razdelitev telesne teže po celotni površini. Vzmeti v vzmetnici so skrbno oblikovane tako, da sledijo liniji telesa in zagotavljajo najvišje udobje in kvaliteto spanca, konstrukcija vzmeti pa omogoča tudi dobro kroženje zraka, da vam ponoči ne bo vroče.

  • Priporočilo: Vzmetnica GOLD S110 Dreamzone - Ta dvostranska vzmetnica z multižepkastimi vzmetmi in spominsko peno je razdeljena na 7 con udobja, ki zagotavljajo edinstveno, ergonomsko pravilno oporo. Njena posebnost je pralna prevleka s COOLMAX® vlakni, ki uravnavajo temperaturo in vlažnost.

Nadvložek, ki sprošča toploto

Če nadvložka še nimate, si ga to poletje morda končno lahko privoščite – pa ne samo zato, ker nadvložek ščiti in podaljšuje življenjsko dobo vzmetnice, ampak tudi zato, ker lahko izberete model s hladilnim učinkom. Zaradi lateksa se boste počutili, kot da ležite na vzmetnici in ne da se pogrezate vanjo, kar pomeni, da se toplota lažje sprošča.

  • Priporočilo: Nadvložek GOLD T60 – je nadvložek višine 3 cm z zračnim jedrom iz lateksa, ki odvaja toploto stran od telesa, pomaga uravnavati telesno temperaturo in omogoča udobno spanje tudi v najbolj vročih nočeh.

Dodatni nasveti za boljši spanec poleti

Poleg uporabe ustrezne spalne opreme, poglejmo, kako se lahko ohladite in hitreje zaspite:

  1. Preprečite prodiranje sončne svetlobe - Z zatemnitvenimi zavesami ali roloji nevtralizirajte vso sončno svetlobo čez dan in preprečite dodatno segrevanje prostorov. Idealno bi bilo, če bi bila temperatura v spalnici nižja kot v dnevni sobi – najbolje okoli 19 stopinj.
  2. Pred spanjem se oprhajte - Hladen tuš lahko pomaga znižati telesno temperaturo.
  3. Izogibajte se težkim in obilnim večerjam - Lahka večerja vam lahko pomaga pri boljšem počutju pred spanjem, začinjenim in obilnim obrokom pa se vsekakor izogibajte.
  4. Hidrirajte se - Čez dan pijte dovolj vode, vendar se izogibajte prekomernemu vnosu tekočine tik pred spanjem.

Poletje je lahko izziv za dober spanec, a s pravo opremo za spanje in nekaj preprostimi navadami lahko zagotovite mirne noči brez nepotrebnega bujenja. Obiščite JYSK in si poglejte pestro ponudbo izdelkov, ki vam bodo pomagali da se ohladite in uživate ​​v kakovostnem spanju.

Foto: PR

spanje-poletje-4.jpgspanje-poletje-3.jpgspanje-poletje-5.jpg