Slovenski dizajn: Woodieful Stolžek


Ekipa pod vodstvom oblikovalke Klavdije Jarc je na platformi Kickstarter dosegla (in celo presegla) cilj 17 tisoč ameriških dolarjev za proizvodnjo in promocijo Stolžka, prilagodljivega kosa pohištva, ki se prilega vsakemu prostoru in vsakemu življenjskemu stilu

Stolžek omogoča uporabniku neskončne možnosti uporabe in temelji na ideji, da les izraža eleganco narave. Njegov namen je olajšati bivanje, hkrati pa daje poseben pečat vsakemu domu, en glede na njegov stil. Primeren je tudi za majhne bivalne prostore in je idealna rešitev za vse, ki radi pogosto preurejate videz svojega doma. Stolžek ima dolgo življenjsko dobo, saj lahko zaradi kvalitetnih materialov in izdelave prehaja iz generacije v generacijo in s tem prispeva k zmanjšanju količine odpadkov. Odlikuje ga trajnostna funkcionalnost in brezčasen dizajn.

Gre za oblikovalski kos pohištva, ki je bil ustvarjen na osnovi prepričanja, da pohištvo ne bi smelo biti omejeno na eno samo funkcijo. Čeprav je bil Stolžek najprej zasnovan kot stol, mu lahko poljubno spreminjamo namembnost. Spremenimo ga lahko v mizo, nočno omarico ali polico. Robustnost osnovne kubusne oblike zmehčajo zaobljeni predeli, reže za vaše najljubše knjige, revije, gramofonske plošče ali karkoli drugega, pa povečajo funkcionalnost in poživijo celoten izdelek. Stolžek je narejen iz kakovostne bukovine, ki je bila izbrana zaradi trajnosti, odpornosti ter toplote in prefinjenosti, ki jo vnaša v prostor.

Postanite del Woodieful zgodbe, medtem ko sedite na svojem novem Woodieful stolčku, srkate dobro vino z nove Woodieful mizice in berete svojo najljubšo revijo s svoje nove Woodieful nočne omarice.

Več informacij:

www.woodieful.com

www.facebook.com/woodieful www.instagram.com/woodieful

V. J.

Foto: Woodieful

screen_shot_2016-06-05_at_23_40_53.jpgscreen_shot_2016-06-05_at_23_40_37.jpg