Žar iz bambusa in kartona za enkratno uporabo


Rezultat JYSK-ove sistematične skrbi za okolje je žar za enkratno uporabo CASUS. CASUS je izdelan izključno iz naravnih materialov, kot so les, bambus, karton in lava kamni. Z izjemo lava kamnov, ki lahko prispevajo k rodovitnosti tal, je celoten žar biorazgradljiv.

Žar za enkratno uporabo CASUS nosi oznako FSC® Recycled, kar pomeni, da je žar izdelan iz recikliranih gozdnih materialov. JYSK tako ponuja alternativo tradicionalnim žarom za enkratno uporabo in zmanjšuje povpraševanje po gozdnih virih.

Pomlad je čas za druženje na svežem zraku in v dobri družbi ob okusnih jedeh z žara. Meso in zelenjava pečena na oglju imata posebno aromo in okus in verjamemo, da boste v jedeh uživali na katerikoli lokaciji, ki jo izberete. Je kompakten, preprost in gre lahko z vami na plažo, v gore ali v park. Za peko je pripravljen že po 5 minutah, visoko in enakomerno temperaturo pa ohranja celo do 60 minut.

Žar CASUS porabi do 50 % manj oglja kot drugi žari za enkratno uporabo , kar povzroči manj emisij CO2. Toplotna izolacija, narejena iz kombinacije kartona in vulkanskega kamna, ohranja toploto in zmanjšuje nevarnost opeklin in morebitnih gozdnih požarov.

»Na globalni ravni si moramo prizadevati za zmanjšanje uporabe škodljivih surovin, da bi zmanjšali količino odpadkov, ki končajo v naši naravi. Čeprav moramo vsak dan skrbeti za naš planet, smo želeli našim kupcem, ravno na svetovni dan Zemlje, omogočiti okolju prijazno dejavnost, ki jo imajo radi vsi, ko so dnevi toplejši. 22. april je vsem nam opomnik, da zmoremo in moramo skrbeti za svoje okolje, tudi z majhnimi koraki. JYSK želi s svojim delovanjem vzpostaviti nove navade za prihodnje generacije,« je povedala Zvjezdana Novak, Communications menedžerka za JYSK Slovenija, Hrvaška, BiH in Srbija.

Da bi žar CASUS lahko reciklirali, ga morate pravilno odvreči – odložite ga v običajen koš za odpadke, lahko pa tudi na taborni ogenj. Kar je pri dejavnostih na prostem in pri ognju izjemno pomembno, je, da vsako žerjavico po uporabi temeljito pogasimo, da bo naša narava ostala zelena in nedotaknjena.

JYSK nenehno razvija inovativne in trajnostne rešitve za embalažo svojih izdelkov, da bi svojim kupcem zagotovil varen nakup s pozitivnim vplivom na okolje.

Foto: PR

z_ar_za_enkratno_uporabo_2.jpg