Jajčni mafini z gobicami in špinačo

8. 5. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Jajčni mafini z gobicami in špinačo so odlična izbira za zajtrk, brunch ali pa kar tako! Male prikupne "quiche" pitice brez skorjice, ki jih bodo veseli tudi tisti, ki ne jedo glutena, so polne beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov ter kot toplo sonce zasijejo sredi bogato obložene mize za sobotni brunch.

Za pripravo jajčnih mafinov z gobicami in špinačo potrebujemo:

1 žlico olivnega olja

sol

6 svežih šampinjonov (nasekljanih)

6 jajc

1/4 skodelice mleka

2 skodelici naribanega sira

250 g sveže špinače (skuhane)

Navodila za pripravo:

V ponvi segrejemo olje, dodamo gobe, začinimo s soljo in počakamo, da gobice spustijo vodo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač za mafine (najboljša izbira je silikonski, pri katerem se lahko temu koraku izognemo). V veliki skledi razžvrkljamo jajca, dodamo mleko, ščepec soli in sir. Premešamo in zmesi dodamo tudi popečene gobice in kuhano špinačo. Jajčno zmes vlijemo v pekač in pri tem zapolnimo le 3/4 odprtinic za mafine. Položimo v pečico in pečemo približno 25 minut. Pečene mafine ohladimo in jih šele nato odstranimo iz pekača. Dober tek!

M. V.

Foto: Juliasalbum

16860872886_9e4e9e3023_c.jpg16679448297_b2e24df877_c.jpg