#kamnakavo v Mariboru?

27. 5. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Tokrat smo se na lov za dišečo skodelico kave odpravili v Maribor.

Kavarnice, ki smo jih odkrili na Starem trgu in v okolici, ne ponujajo le omamne kave, ampak navdušijo tudi s pestro ponudbo sendvičev, kosil, pit in ostalih dobrot, ki si jih radi privoščimo med druženjem ob kavi ali ob popoldanskem kozarcu vina.

Fudo

Poštna ulica 1, Maribor

Fudo je popolna destinacija za klepet ob kavi, kozarec vina in celo domače kosilo iz krajevnih sestavin. S stilsko dovršenim vrtom in industrijsko opremljeno notranjostjo obljublja prijetno izkušnjo, ki jo bomo še dolgo pomnili.

Isabella

Poštna ulica 3

Na Poštni ulici najdemo še en prijeten lokal, in sicer kavarno Isabella, ki navduši s trendovsko notranjostjo v stilu iz sredine prejšnjega stoletja. Isabella vabi na dišečo kavo, kozarec dobrega vina, pisan sendvič (opazili smo tudi veganskega s humusom), gurmansko solato in pregrešno dobro sladico.

Salon uporabnih umetnosti

Glavni trg 1

V Salonu uporabnih umetnosti razstavljajo, promovirajo, prodajajo, posredujejo, izdelujejo in obnavljajo oblikovalske izdelke, vsebine in dogodke. In, da ne pozabimo, navdušujejo z vintage pohištvom, ki bi ga z veseljem odnesli domov.

Kavarna Nana

Glavni trg 16

Nana je retro moderna kavarna in lounge bar v središču starega mestnega jedra mesta, ki svoje goste vsakdnevno razvaja z domačimi kulinaričnimi dobrotami. Tudi Nana se ponaša s prostornim vrtom, ki je kot nalašč za večerna druženja ob osvežilnih koktejlih.

V. J.

Foto: Valentina Jarc

img_4327.jpgFudoimg_4346.jpgFudo