Ko v kuhinji zadiši po indijskih začimbah ...
Ta vikend se razvajajmo se z indijsko hrano, ki z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute.
Za domač kari iz bučk in čičerike potrebujemo:
olje
3 žlice rumene curryjeve paste
1 veliko čebulo
2 stebli limonske trave
1 kg bučk
300 ml zelenjavne jušne osnove
pločevinko kokosovega mleka
pločevinko čičerike
pločevinko leče
Navodila za pripravo:
Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma naanom.
V. J.
Foto: Unsplash / Natural Chef Carolyn Nicholas
