Pasta primavera s šparglji

24. 4. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Pasta primavera je zdrava jed, ki premami z živimi barvami in omamnim okusom naše najljubše spomladanske zelenjave. V kolikor vam ne uspe najti svežih sestavin, posezite po zamrznjenih, a ne pozabite – sveže je vedno nabolj okusno! Zakaj se ne bi čez vikend odpravili na tržnico in se izgubili med čudovitimi barvami in omamnimi vonjavami, ki jih je pričarala letošnja pomlad?

Za pasto primavero s šparglji potrebujemo:

50g masla

1 strok česna

200g špargljev, nasekljanih

150g svežega graha

100g kuhane čičerike

100g baby špinače

450g kuhanih testenin

sok 1 limone

nastrgano lupinico 1 limone

nasekljano pest spomladanskih zelišč (bazilika, peteršilj, meta…)

sol

poper

25g nasekljanih lešnikov

sveže nariban parmezan

olivno olje

Priprava:

Na segreti ponvi raztopimo maslo in popečemo nasekljan česen. Po minuti dodamo šparglje, grah in špinačo ter na zmernem ognju mešamo približno 2 minuti. Dodamo kuhane testenine in nekaj žlic vode ter nežno premešamo. Testenine prelijemo z limoninim sokom in začinimo z limonino lupinico, zelišči, soljo in poprom. Ponovno premešamo, počakamo minuto ali dve in odstavimo. Testenine razporedimo po krožnikih, potresemo z lešniki in parmezanom ter obogatimo z nekaj kapljicami olivnega olja. Dober tek!

M. V.

Foto: Eldiariodelanena

http---eldiariodelanena_com-.jpg