Recept: Korenčkova juha s koriandrom in kokosovim mlekom

3. 12. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Za prihajajoče zimske mesece je ekipa Organic Garden, ki je te dni praznovala odprtje nove poslovalnice na Ciril-Metodovem trgu 11 v centru Ljubljane, pripravila slasten recept za sezonsko, svežo in okusno korenčkovo juho s koriandrom in kokosovim mlekom. Naj vas pogreje v prihajajočih mrzlih dneh, razveselili pa se je bodo tudi vaši najdražji.

Za pripravo juhe za dve osebi potrebujemo:

  • nekaj žlic olivnega olja
  • tri večje rdeče čebule, narezane na tanke lističe
  • dve žlički koriandra v zrnu
  • tri stroke česna, narezane na tanke lističe
  • dva večja krompirja, narezanega na tanke kolobarje
  • dobre pol kilograma rdečega korenja, narezanega na enakomerne kolobarje
  • liter zelenjavne osnove ali vode
  • eno pločevinko kokosovega mleka
  • sol

Postopek: Olivno olje nežno segrejemo in dodamo čebulo. Pražimo toliko časa, da se lepo karamelizira in porjavi ter solimo. Dodamo koriander v zrnu in česen ter mešamo in pražimo, da česen zadiši. Dodamo krompir in korenje, dobro premešamo in še malo prepražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo ali vodo, toliko, da prekrijemo površino sestavin. Na srednjem ognju kuhamo toliko časa, da se krompir in korenje skuhata. Sestavine do kremastega zmiksamo v blenderju ter dodamo še kokosovo mleko. Če je juha pregosta, jo za koncu zalijemo še z nekaj osnove ali vode in po potrebi še solimo.

Namig: za bolj intenziven okus lahko korenje spečemo tudi v pečici.

V. J.

Foto: Matjaž Tavčar

screen_shot_2016-12-01_at_18_57_28.jpgscreen_shot_2016-12-01_at_18_57_11.jpgscreen_shot_2016-12-01_at_18_57_18.jpg