Recept za jagodni cheesecake za prste obliznit

8. 6. 2017 // Lifestyle / Kulinarika

Cheesecake je sladica, ki je ne bo zavrnil nihče. Še posebej okusna je med sezono jagod, ko imajo te najbolj sladek okus …

Za pripravo cheesecake pite s svežimi jagodami potrebujemo:

Za dno:

200 g polnozrnatih piškotov

80 g zmehčanega masla

Za nadev:

4 embalaže sira Philadelphia

1 embalaža sira mascarpone

100 g sladkorja

100 g sladkorja v prahu

1 vanilijev sladkor

1 lonček kisle smetane

po želji jagodni sirup (ta bo obarval maso v rožnato barvo)

Za dekoracijo:

smetana za stepanje

sveže jagode

Navodila:

Piškote zmeljemo in jim primešamo zmehčano maslo. Z maso obložimo dno pekača za pite (če želite izdelati mini pite, uporabite modelčke za muffine) in ga nato položimo v zmrzovalnik. V skledi zmešamo sestavine za nadev. Z nadevom nato obložimo piškotno dno. Sveže jagode prepolovimo, smetano stepemo v trden sneg. Okrasimo in postrežemo.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg2.jpg