Recept za najboljšo ledeno kavo

13. 7. 2024 // Lifestyle / Kulinarika

V vročih poletnih dneh nam namesto običajne skodelice kave prija hladna osvežitev v obliki slastne ledene kave. Preverite, kako ustvariti najboljšo in se pripravite na sončne dni, ki prihajajo ...

Sestavine za 4 osebe:

4 skodelice kave

4 žličke sladkorja

1 košček temne ali mlečne čokolade

4 kepice kavnega ali vanilijevega sladoleda (za dietno različico uporabimo le ledene kocke)

Kako pripravimo ledeno kavo?

Skuhamo za štiri skodelice kave in jo po želji sladkamo. Kavo postavimo v hladilnik in med hlajenjem nastrgamo košček čokolade. Tik pred serviranjem kavo vlijemo v skodelice in v vsako skodelico dodamo kepico kavnega oziroma vanilijevega sladoleda. Ledeno kavo na koncu okrasimo z naribano čokolado.

Triki za izboljšavo ...

Čokoladne ledene kocke za čokoholike

Za vse tiste, ki radi uživate v ledeni kavi z okusom čokolade, bodo pravšnja izbira ledene kocke iz zamrznjenega kakava, ki bodo ledeni kavi dodale omamen "mocha" okus.

Preizkusite vanilijo

V ledeno kavo ne vlivajte umetnih sladil in sirupov, ampak iz mleka in vanilijevega stroka skuhajte mešanico za ledene kocke z okusom vanilije, ki bodo ledeni kavi podarile dramatičen izgled in nepozaben okus.

Ledene kocke iz kave

Kavo skuhajte, ohladite in nalijte v model za ledene kocke. Naslednjič, ko vam zadiši ledena kava, zamrznjene kocke stresite v kozarec, jih prelijte z mlekom in uživajte.

V. J.

Foto: Unsplash / Pablo de la Fuente

pablo-de-la-fuente-gm4c2gyvsmo-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Pablo de la Fuente