Recept za okusno domačo granolo

22. 1. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Že pripravljeno granolo oziroma muesli pustite na prodajalni polici in raje naredite svojo - veliko bolj zdravo in okusno! Za domačo granolo, brez dodanega sladkorja, slabih maščob in mleka v prahu, potrebujete:

2 skodelici ovsenih kosmičev

1/2 skodelice oreščkov (po želji)

1/2 skodelice kokosovega čipsa

1 skodelico posušenega sadja (po želji, narezanega na koščke)

1 jedilno žlico bio kakava v prahu

ščepec soli

ščepec cimeta

ščepec vanilije

1/2 skodelice agavinega sirupa (lahko tudi medu)

1/4 skodelice stopljenega kokosovega masla.

Priprava:

Pečico ogrejemo na 175 stopinj in pekač obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo vse sestavine, z izjemo suhega sadja in oreščkov. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo 20-30 minut. Ohlajeno pečeno granolo nalomimo in s suhim sadjem in oreščki vred spravimo v steklen kozarec za shranjevanje. Postrežemo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom. Dober tek!

M.V.

Foto: Flouronmyface, Jackeez

1.jpg2.jpg