Recept za okusno domačo granolo
Že pripravljeno granolo oziroma muesli pustite na prodajalni polici in raje naredite svojo - veliko bolj zdravo in okusno! Za domačo granolo, brez dodanega sladkorja, slabih maščob in mleka v prahu, potrebujete:
2 skodelici ovsenih kosmičev
1/2 skodelice oreščkov (po želji)
1/2 skodelice kokosovega čipsa
1 skodelico posušenega sadja (po želji, narezanega na koščke)
1 jedilno žlico bio kakava v prahu
ščepec soli
ščepec cimeta
ščepec vanilije
1/2 skodelice agavinega sirupa (lahko tudi medu)
1/4 skodelice stopljenega kokosovega masla.
Priprava:
Pečico ogrejemo na 175 stopinj in pekač obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo vse sestavine, z izjemo suhega sadja in oreščkov. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo 20-30 minut. Ohlajeno pečeno granolo nalomimo in s suhim sadjem in oreščki vred spravimo v steklen kozarec za shranjevanje. Postrežemo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom. Dober tek!
M.V.
Foto: Flouronmyface, Jackeez