Recept za slastno breskovo "galette"

11. 9. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Galette je francoska sladica, ki očara s šik rustikalnim videzom in prevzame s svojim božanskim sadnim okusom. Čeprav na prvi pogled deluje izjemno in bi si mislili, da za njeno pripravo potrebujemo ogromno časa, temu ni tako. Z ogledom spodnjega videa se prepričajte, da je njena izdelava popolnoma enostavna in že danes pripravite izvrstno hrustljavko, ki bo v trenutku izginila s krožnikov ...

V kolikor se tako kot mi z recepti radi igrate in jih prilagajate svojemu okusu in sestavinam v hladilniku, je tukaj še nekaj nasvetov, kako pripraviti še boljšo galette:

Namesto breskev lahko v recept vključite tudi kakšno drugo sadje (fige, jabolka, češnje, ...), ob galette se izredno dobro poda stepena sladka smetana, izvrstno pa izpade tudi v družbi vanilijevega sladoleda. Dober tek!

M.V.

Foto: Thekitchenpaper, Bitesofbri

www_thekitchenpaper_com.jpgbitesofbri_com.jpg