SlovelyPark: Kulinarična nebesa v bivši stavbi Slovenijalesa

26. 9. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

V bivši stavbi Slovenijalesa - na Dunajski 20 - se je danes zjutraj odprl težko pričakovani kulinarični projekt SlovelyPark. Gre za zanimiv koncept, ki izvira iz neusahljive želje po povezovanju. Soustvarjanju. Učenju. Priseganju na najboljše. SlovelyPark ekipa je po navdihu iz tujine ustvarila prostor, v katerem se prepletajo strasti štirih izjemnih kulinaričnih mojstrov in za katerega si želi, da postane tudi naš. Ne glede na to, ali potrebujemo hiter grižljaj, okusno kosilo ali pa smo si enostavno zaželeli v miru nekaj pojesti ali spiti. Želijo si, da nam je udobno, da nas vsak obisk osreči in poživi. Ker je z okusno hrano in v prijetni družbi življenje enostavno dobro.

V SlovelyParku nas pričakujejo štirje ponudniki, ki nas bodo vsak na svoj način razvajali s kulinaričnimi mojstrovinami.

Ekipa iz Cafetina, priljubljene kavarnice v stari Ljubljani, nam bo pripravljala več različnih vrst kav, med katerimi bo nekaj aromatiziranih, nekaj pa nearomatiziranih. Poleg kavic bomo lahko uživali v številnih vrstah ginov, ki - tako kot kave - geografsko pokrivajo lep kos sveta. Po naši želji jih bodo mešali s sedmimi različnimi toniki. Za vse ljubitelje tekočega zlata bodo hladili kar 15 vrst Belgijskih piv, od lahkih s komaj 4% alkohola do težkih desertnih piv z 10% alkohola.

V Slovelyparku bomo lahko uživali tudi v prvovrstnih francoskih slaščicah, ki jih bo za nas pripravljal chef Tomi Češek, kulinarični znanstvenik v iskanju popolnega okusa. Vsi pekovski izdelki bodo izdelani ročno z uporabo tradicionalne francoske moke Label Rouge za izdelavo francoske bagete in rogljičev, pri slaščicah pa bodo uporabili le najboljše sestavine iz sveta slaščičarstva, med drugimi burbonsko vanilijo, sadni pire Boiron in čokolado Valhrona.

V Bištroju nam bodo pričarali pristne slovenske jedi, od zajtrka, ki nas bo napolnil s pozitivno energijo, hranljivega kosila, uživali pa bomo lahko tudi v 'ta nobel prigrizkih'. Ekipo S Restavracij, ki bo vodila Bištro, je izbral in izuril vrhunski kuharski mojster Uroš Štefelin. Skupaj so sestavili meni, pri katerem so navdih črpali iz lokalnih sestavin in tradicije. Dnevna ponudba se bo oblikovala sproti na podlagi svežih živil. Dobra hrana. Okusna. Lokalna. Sveža. Preprosta.

Bohogrill bo na žaru na oglje pekel vrhunsko meso slovenskega porekla, ki bo suho zorjen vsaj 28 dni. Za zgodnje ptičke bodo do 10. ure pripravljali okusne zajtrke (ameriške palačinke, polni angleški zajtrk, granolo z jogurtom in sadjem), nato pa stregli manjše in večje grižljaje, burgerje, polnjen krompir, za najbolj lačne pa bodo pekli posebne 'ta velike' grižljaje. Dobro. Zelo dobro. Bohožansko.

V. J.

Foto: SlovelyPark

screen_shot_2016-09-26_at_13_05_17.jpg1-1.jpg