Stari pisker: Obiskali smo celjski raj za ljubitelje burgerjev in steakov

23. 5. 2017 // Lifestyle / Kulinarika

Ob vikendih si radi privoščimo zajtrk, kosilo ali večerjo (mogoče le sladoled) izven domače Ljubljane. To soboto smo za destinacijo našega kulinaričnega popotovanja izbrali Celje, natančneje gostilno in pivnico Stari pisker, ki slovi po slastnih burgerjih in steakih. Stari pisker se nahaja v samem strogem centru Celja, in čeprav se na tej lokaciji gostinska dejavnost odvija že mnogo let, se od oktobra 2012, ko je prenovljeno gostilno odprl Aljaž Žilnik, od tukaj veje še posebej omamen vonj po pečenem mesu, ki vabi mimoidoče v notranjost in na zunanji vrt gostilne.

Vizija Starega piskra je v bistvu zelo enostavna in konkretna. Glasi se, da je potrebno pripravljati slastno, kvalitetno in izvirno hrano ter nuditi kar najbolj skladne napitke oziroma pijače. Na krožnikih ohranjati preprosto prepoznavnost jedi in zagotavljati vedno boljše nadgradnje osnovnih in naravnih okusov, spomniti se na znanja naših prababic in na zanimivosti sodobnih kulinaričnih trendov, ne oziraje se na geografske izvore.

Gostilna Stari pisker nudi sveže pripravljene dnevne obroke in A la Carte ponudbo. Ponudbo jedi po naročilu tvorijo različne predjedi, domiselni solatni krožniki, mesne jedi v širokem pomenu besede, klasične jedi, sladice ter jedi po prednaročilu za posebne priložnosti. Kljub temu, da izstopajo zorjeni steaki, nabodala, burgerji, spare ribsi, hot dogi in božanske sladice, bodo okusen obrok zase tukaj našli tudi vegeterijanci in vegani.

Mi smo kulinarično popotovanje pričeli s kostnim mozgom in božansko mehkimi rebrci, ki jih postrežejo na hrustljavem ocvrtem krompirčku. Nadaljevali smo s predpečenim mesom Picanho, katere rezine smo s pomočjo prenosnega žara do konca dopekli kar na mizi! Nad izkušnjo smo bili prijetno presenečeni, tudi to meso je šlo z zanimivimi prilogami vred - polnjenimi paradižniki, bučkami, krompirčkom in omakami - z lahkoto po grlu. Glavna atrakcija kosila so bili goveji in piščančji burgerji s slastnimi prilogami - rakci, čebulnimi obročki, rukolo, račko, slanino, omakami in še bi lahko naštevali. Priznamo, da smo bili nad postreženim naravnost navdušeni in da se bomo v Stari pisker z veseljem še vrnili. Še posebej na kakšno izmed zanimivih sladic (oglejte si video v nadaljevanju), ki jih tokrat nismo uspeli poizkusiti.

Stari pisker je odprt od ponedeljka do četrtka od 10. do 22. ure in od petka do sobote od 10. do 24. ure. V nedeljo ekipa počiva.

V. J.

Foto: Valentina Jarc

img_5011.jpgimg_4986.jpg