Vrhunske ideje za najbolj slastno ledeno kavo

3. 5. 2021 // Lifestyle / Kulinarika

Dobro jutro! Upamo, da ste se dobro naspali in odpočili po napornem tednu. Kaj ko bi si danes namesto običajne skodelice kave privoščili hladno osvežitev v obliki slastne ledene kave? V nadaljevanju preverite, kako pripraviti najboljšo in v stilu pozdravite prve pomladne dni!

Sestavine za 4 osebe:

4 skodelice kave

4 žličke sladkorja/sladilo

1 košček temne ali mlečne čokolade

4 kepice kavnega ali vanilijevega sladoleda (za dietno različico uporabimo le ledene kocke)

Kako pripravimo ledeno kavo?

Skuhamo za štiri skodelice kave in jo po želji sladkamo. Kavo postavimo v hladilnik in med hlajenjem nastrgamo košček čokolade. Tik pred serviranjem kavo vlijemo v skodelice in v vsako skodelico dodamo kepico kavnega oziroma vanilijevega sladoleda. Ledeno kavo na koncu okrasimo z naribano čokolado.

Triki za izboljšavo ...

  • Čokoladne ledene kocke za čokoholike

Za vse tiste, ki radi uživate v ledeni kavi z okusom čokolade, bodo pravšnja izbira ledene kocke iz zamrznjenega kakava, ki bodo ledeni kavi dodale omamen "mocha" okus.

  • Preizkusite vanilijo

V ledeno kavo ne vlivajte umetnih sladil in sirupov, ampak iz mleka in vanilijevega stroka skuhajte mešanico za ledene kocke z okusom vanilije, ki bodo ledeni kavi podarile dramatičen izgled in nepozaben okus.

  • Ledene kocke iz kave

Kavo skuhajte, ohladite in nalijte v model za ledene kocke. Naslednjič, ko vam zadiši ledena kava, zamrznjene kocke stresite v kozarec, jih prelijte z mlekom in uživajte.

V. J.

Foto: Unsplash/Tamas Pap

1.jpg