Paulo Coelho - Prešuštvo

15. 2. 2015 // Lifestyle / Kultura

Slovenski prevod je doživela še ena uspešnica večkrat nagrajenega brazilskega pisatelja, Paula Coelha. Prešuštvo (Adultery) se zopet dotika družbene teme, ki nas vodi do samospoznanja, tokrat je to prešuštvo. Knjiga je bila v originalu izdana v Coelhovem materinem jeziku – Portugalščini, 10. aprila 2014. Avgusta ji je sledila angleška verzija, v začetku februarja pa so pri založbi Učila International izdali še težko pričakovano slovensko verzijo.

To ni samo zgodba o spolnosti in prešuštvu, tako kot je pri Coelhu že znano, ima zgodba še mnogo globji pomen.

O zgodbi:

Linda misli, da je srečna, saj ji v življenju nič ne manjka. Ima moža, dva ljubka otroka in povrhu vsega še dovolj denarja, da ji sploh ne bi bilo treba hoditi v službo, ki pa jo vseeno ima in je obetavna novinarka pri enemu od pomembnih časopisov v Ženevi.

Le česa bi si lahko želela?

A nekega jutra nenadoma spozna, da je življenje v zakonu ne izpopolnjuje, v njem spregleda monotonost, vsakdanje razdajanje za druge in kazanje vesele maske svetu okrog sebe. Rešitev skuša najti na tečajih joge, pri psihologih in psihiatrih, toda nikjer ne dobi tega, kar išče.

Vsako jutro, ko odpre oči občuti, kot da bi jih ponovno zaprla. Prijatelji ji predlagajo meditacijo, a Linda ve, da si želi in zasluži več: izziv. Vznemirjenje, izpopolnitev, SREČO.

Tako se prepusti toku življenja, ki ji na pot nepričakovano prinese ljubezen iz mladosti. A med raziskovanjem globin svoje duše v njej poleg svetle plati odkrije tudi temno...

Foto: PR

1.jpg